fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
2023

Jazz-musik i Mongoliet: Blue Sky Messenger

Tag med på Fat Cat Jazz Club i Mongoliet…

 

Kulturel udveksling er en stor og vigtig del af vores arbejde. At komme ud i verden giver perspektiv, inspiration og ny viden, som kan styrke både kunstneren og kunsten.

 

I 2023  har Dansk Kulturinstitut været med til at støtte unge musikere fra konservatorier i Aalborg, Paris, München, Klagenfurt og Ulaanbaatar, som har dannet det europæisk-mongolske ungdomsjazzband ”Blue Sky Messenger.”

I 2023 var de på turné i det store østasiatiske land.

 

Inden afrejse mødtes elever og lærere online for at skabe et repertoire, der repræsenterer hvert land – Danmark, Frankrig, Østrig, Tyskland og Mongoliet – gennem mindst én komposition eller arrangement under koncerterne.

Det gjorde sig bl.a. gældende på Fat Cat Jazz Club i hovedstaden Ulaanbaatar.

 

Dansk Kulturinstitut er aktiv i Mongoliet gennem EU National Institutes for Culture (EUNIC), som står bag Blue Sky Messenger projektet med støtte af den fransk-tyske kulturfond samt medlemmer af EUNIC Mongoliet, som tæller Alliance Francaise De Mongolie – UlaanBaatar, den østrigske ambassade i Beijing, Goethe-Institut Mongolei og os (Dansk Kulturinstitut i Beijing) samt EU-delegationen i Mongoliet.