fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
2023

Folkemødet 2023

Et Folkemøde i verdensklasse

 

Mere udsyn, flere stemmer, masser af indtryk…

 

Vi ser tilbage på tre dages demokratifest under åben himmel, da vi i Juli 2023 diskuterede, vendte, drejede, udfordrede og quizzede os igennem kulturens rolle i vores samfund og verden på Folkemødet på Bornholm.

 

Vi ser tilbage på masser af gode og vigtige samtaler med bl.a. Frederik Rosén, Nataliya Popovych og Charlotte Flindt Pedersen, som sammen med vores regionale chef Henriette Borg Reinholdt zoomede ind på kultur som både våben, modstandskraft og krigsstrategi. Eller da vores direktør Camilla Mordhorst debatterede, hvor stor en rolle kulturen spiller i at skabe et nyt Europa sammen med kabinetchef, Stina Soewarta og kreativ direktør for Ukrainian Institute, Tetyana Filevska.

 

Sammen med IMS – International Media Support satte vi fokus på livet i eksil – som kunstner og journalist. En stor tak til musiker Lavon Volsky, der for to år siden måtte forlade sit hjemland Belarus, for at dele sin historie.

 

For andet år i træk udfordrede vi – ført an af vores skønne vært og dommer Chantal al Arab og Mila Milica Kovalj – to hold og publikum i vores ”Eurovision as soft power-quiz”. Tak til Anna Libak, Rasmus Tantholdt, Soren Liborius, Jon Kyst, Charlotte Flindt Pedersen, Katrine Stevnhøj, Klaus Bondam, Lars Oskan-Henriksen, Mariia Didenko og Oleksandra Bulenok for at tage udfordring op.

Sammen med vores kolleger fra Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus og Den Ny Demokratifond, fik vi sat de østlige naboskabslande på agendaen. Da vi inviterede til workshop og gav de unge Folkemøde-deltagere en jævnaldrende Ukrainers perspektiv på, hvordan det er at leve i en krigszone, og dermed gøre en fjern virkelighed mere konkret.

 

Sidst men bestemt ikke mindst skal der lyde en stor tak for samarbejdet til vores partnere på the International Arena: DIPD – Danish Institute for Parties and Democracy , IMS – International Media Support, The Danish Foreign Policy Society og DIIS – Danish Institute for International Studies.