fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
01 · 12 · 2022

Henriette Borg Reinholdt ansættes som ny regional chef

Fra 1. december skal Henriette Borg Reinholdt stå i spidsen for Dansk Kulturinstituts indsatser i EU’s østlige nabolande, som tæller Ukraine, Belarus, Georgien, Moldova, Armenien og Aserbajdsjan. Henriette Borg Reinholdt har igennem mange år arbejdet i Østeuropa og oplevet regionens turbulente udvikling fra nærmeste hold. 

 

I de seneste to år er Dansk Kulturinstituts indsatser i Østeuropa vokset markant. Som ledende partner i Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus og Den Ny Demokratifond står instituttet over for en stor opgave i en region, der har hele verdens opmærksomhed. Behovet for at støtte og styrke den demokratiske udvikling er stor – og her spiller kunst- og kultursektoren en afgørende rolle. Derfor skruer Dansk Kulturinstitut nu op for sin tilstedeværelse med Henriette Borg Reinholdt i spidsen.

Stor erfaring fra regionen

Henriette Borg Reinholdt har en kandidatgrad i russisk sprog og kultur med speciale i udvikling af medier i det postsovjetiske Rusland fra Københavns Universitet. Hun har i en årrække været ansat hos International Media Support, som arbejder for at støtte medier i lande, der er ramt af konflikt og politiske forandringer. I en længere periode har Henriette været bosat i Georgien med rejser i regionen, hvor hun blandt andet arbejdede med at skabe netværk mellem journalister i Ukraine, Georgien, Aserbajdsjan, Armenien og konfliktområderne Abkhasien og Nagorno-Karabakh.

I 2020 startede Henriette Borg Reinholdt som leder af Dansk Kulturinstituts afdeling i Skt. Petersborg. Kort efter krigens udbrud besluttede instituttet at sætte alle aktiviteter i landet på pause og har derfor lukket afdelingen midlertidigt.

I foråret 2022 flyttede Henriette tilbage til Danmark, og hun er nu parat til at vende tilbage til de østlige nabolande. Pt. arbejder Henriette fra København, men på sigt er planen, at hun atter skal rykke teltpælene op og flytte til Kyiv sammen med familien.

 

Regionalchef Henriette Borg Reinholdt om sin nye stilling:

”De østlige naboskabslande er uden sammenligning den vigtigste region for Danmark at være til stede i lige nu. Det er lande under pres og i transition, og der vil jeg som regional chef se frem til at bidrage til stærke partnerskaber for en positiv udvikling. Kunsten og kulturen er det stof, der binder mennesker sammen og jeg ved, at kulturarv og kreativitet styrker og forbinder både inden for de enkelte samfund og bestemt også samfund og lande imellem. Dansk Kulturinstitut har en nøgleposition i Danmarks samarbejde med regionen, og den rolle ser jeg meget frem til at lede.”

 

Adm. direktør Camilla Mordhorst om ansættelsen af Henriette Borg Reinholdt:

“Jeg har haft glæden af at arbejde sammen med Henriette i flere år, og hun overrasker mig stadig. Henriette må været lavet af en særlig robust sønderjysk legering, der gør, at hun roligt og konstruktivt kan opbygge partnerskaber og skabe værdifulde møder selv i særdeles turbulente situationer. Kunst- og kulturlivet i de østlige nabolande er under enormt pres af krig eller antidemokratiske bevægelser, for det er i kunsten og kulturen mange af de frie tanker og visioner tager form, og det er her, folk kan mødes i fællesskab. Kulturudveksling og folk-til-folk-møder er i denne sammenhæng vigtig. Derfor styrker vi vores indsatser i hele regionen.”

 


Om Henriette Borg Reinholdt

f. 1976
Regional chef for Dansk Kulturinstituts indsatser i EU’s østlige nabolande: Armenien, Aserbajdsjan, Belarus, Georgien, Moldova og Ukraine.

Fhv. leder af Dansk Kulturinstituts afdeling i Skt. Petersborg.

Fhv. projektleder hos International Media Support på projekter i de østlige nabolande, Rusland, Afghanistan, Pakistan og Filippinerne.

Fhv. konsulent bosat i Georgien med fokus på medieprojekter i Ukraine, Georgien, Aserbajdsjan, Armenien og konfliktområderne Akhasien og Nagorno-Karabakh.

Fhv. Junior Professional Officer for Organization for Security and Co-operation in Europe, i Georgien.

Fhv. Leder af Nordisk Ministerråds kontor i Murmansk, Rusland.
Kandidatgrad i russisk sprog og kultur fra Københavns Universitet.