fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
2022

Vida Local Rio 2022

Vida Local Rio er et projekt, der promoverer arkitektur som en kollektiv proces, ikke kun for arkitekter, men for hele lokalsamfundet.

 

En demokratisk bydesigngruppe er etableret i Rio de Janeiros centrale kvarter Praça da Bandeira, hvor lokalsamfundets medlemmer samarbejder om at kortlægge deres kulturelle profil og skabe lokale forbedringer af kvarteret i en udveksling med arkitektstuderende og assisteret af dansk ekspertise indenfor metoden ”cultural planning”.

 

Vida Local Rio fungerer som et laboratorium for oplevelser med bæredygtige borgerinvolverende byudviklingsprocesser i en kompleks tropisk storby. Ambitionen er at skabe et fundament for en bæredygtig samfundsgruppe, der vil bringe social og kulturel værdi til byen.

 

Projektet er bygget op omkring en række workshops og udvekslinger i efteråret 2022, hvor studerende og lokale beboere vil udvikle og planlægge en midlertidig kulturel/arkitektonisk intervention i byrummet.

 

Koordineringen og produktionen af ​​workshops og arrangementer er skabt i samarbejde med NGO Instituto Agente Muda ledet af Guto Santos.