fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
2022

Udstilling: “Komplementær Resonans”

Udstillingen ”Komplementær Resonans” med lydværker af tre kunstnere fra Danmark, Kina og Letland er resultatet af et samarbejde mellem Niels Bohr Instituttet og Dansk Kulturinstituts afdelinger i Beijing og Riga.

 

For 100 år siden modtog Niels Bohr Nobelprisen i fysik for sit arbejde med at undersøge atomers struktur. Hans opdagelse sammen med hans videnskabelige og filosofiske tankegods bidrog til udviklingen af videnskaben, som vi kender den i dag.

 

”Komplementær Resonans” er en tværdisciplinær udstilling, hvor kunst møder videnskab. Udstillingen er dedikeret til Niels Bohr og hans arbejde. Den er skabt for at bidrage til at diversificere de måder, vi taler om og præsenterer kvantefysik.

 

Et internationalt hold af tre lydkunstnere – Jacob Kirkegaard (DK), Tie Yann (CN) og Anna Kirse (LV) har med hjælp fra fysikeren Oliver August Dall’Alba Sandberg fra Niels Bohr Instituttet udforsket kvantefysikkens verden for at finde ny inspiration og skabe samtidige og kunstneriske refleksioner over kvantemekanikken. Lydkunstnerne fandt teorier, eksperimenter og filosofiske idéer og satte lyd på nogle af disse, til tider, svært forståelige og utilgængelige emner for at vække nysgerrighed og fodre lytterens fantasi.

 

Som med kvantefysikken, så afhænger din personlige oplevelse af værket af dig selv. Hvad du hører filtreres gennem dine egne sanser og din egen forståelse.

 

”Komplementær Resonans” udstilles i København, Riga og Beijing i efteråret 2022.

 

Udstillingen er skabt af Dansk Kulturinstitut i samarbejde med Niels Bohr Instituttet med støttet fra Slots – og Kulturstyrelsen, Udenrigsministeriet, William Demant Fonden, Knud Højgaard Fond, Dansk Komponistforening, Statens Kunstfond og Latvian State Capital Foundation.