fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
01 · 06 · 2021

Dansk Kulturcenter i Beijing undersøger og udfordrer ”det perfekte” i ny projektrække

Dansk Kulturcenter i Beijing undersøger og udfordrer ”det perfekte”

”I’m Perfect” er overskriften på en ny projektrække hos Dansk Kulturcenter i Beijing. I løbet af det kommende år vil kulturcentret undersøge temaer, som udfordrer den gængse opfattelse af ”det normale” og ”det perfekte” på tværs af Kina og Danmark.
Projektet vil bl.a. zoome ind på livet med fysiske, udviklingsmæssige eller psykiske udfordringer.

 

Det vil ske gennem forestillinger, udstillinger, talks og filmvisninger. Den første i rækken – udstillingen ”AccessAbility” – er allerede løbet af stablen med over 25.000 gæster.

 

Hvad er et normalt liv? Hvornår er man perfekt?

 

Både i Kina og i Danmark er det perfekte liv til debat – grænserne bliver løbende udfordret i takt med, at nye fortællinger og stemmer kommer frem i den offentlige samtale. Alligevel er der fortsat emner, som man sjældent taler om i Kina. Hvordan er et ungdomsliv med autisme? Hvad vil det sige at være pårørende til en psykisk sårbar? Og hvordan taler man om, at man er stresset i sit ægteskab?

 

I det kommende år vil Dansk Kulturcenter i Beijing stille skarpt på skæbner, der udfordrer, hvad der er ”normalt” og ”perfekt”. Gennem en række udstillinger, forestillinger, filmfremvisninger og talks er ambitionen at starte en interkulturel dialog om emner, der ofte er forbundet med berøringsangst.

 

 

28-årige Xiao Jia bor i Beijing med sin mand og datter, hvor hun arbejder som makeup-artist og yogatræner samt for en nonprofitorganisation, der støtter unge kvinder med et handicap.

25.000 gæster til åbningsudstilling
I april 2021 åbnede udstillingen ”AccessAbility”, der undersøger begrebet ”tilgængelighed” og udfordrer tanken om, hvad der er muligt, hvis man har et handicap. Kan døve f.eks. gå til stand-up-shows? Kan man danse ballet, hvis man er kørestolsbruger? Og går blinde op i make-up?

 

”AccessAbility” er åbningsudstillingen i projektrækken ”I’m Perfect”. Omdrejningspunktet var 26 stærke, personlige portrætter og fortællinger om at leve med en fysisk eller psykisk sygdom. En af dem var Xiao Jia.

 

14 år gammel blev Xiao Jia ramt af en alvorlig øjensygdom – to år senere var hun blind. I starten mærkede hun håbet forsvinde og fremtidsplanerne styrte i grus, men i dag, 12 år senere, har hun vendt sin historie til en styrke og inspirerer kinesiske kvinder i samme situation.

28-årige Xiao Jia bor i Beijing med sin mand og datter, hvor hun arbejder som makeup-artist og yogatræner samt for en nonprofitorganisation, der støtter unge kvinder med et handicap. Herudover følger flere tusinde med, når hun deler makeup-tips på sociale medier.

 

Xiao Jias mission er at øge selvværdet og troen på sig selv hos mennesker, der er svagtseende eller blinde.
Med hjælp fra hendes og de 25 andre modige mennesker, der lod sig portrættere, håber vi, at både ”AccessAbility” og de kommende aktiviteter under projektrækken ”I’m Perfect” kan være med til at starte nye vigtige samtaler, som udfordrer begrebet ”normalitet” og viser værdien i forskellighed både i og udenfor Kina.

 

“AccessAbility” er blevet til i et samarbejde mellem Svenska Instituttet og Dansk Kulturcenter i Beijing.

 

Om I’m Perfect
Dansk Kulturcenter i Beijing præsenterer i løbet af det kommende år en projektrække med overskriften ”I’m Perfect”. Her vil kulturcentret undersøge og udfordre ”det normale” og ”det perfekte”.
Via udstillinger, forestillinger, talks og filmvisninger vil en lang række forskellige emner og temaer blive bearbejdet, heriblandt livet med autisme, depression og spiseforstyrrelser, stress i ægteskabet, kønsidentitet og socialt bæredygtig indretning af byrum og bygninger.

 

Om Dansk Kulturcenter
Dansk Kulturcenter i Beijing er Danmarks officielle platform for kulturudveksling mellem Danmark og Kina. Centeret arbejder i krydsfeltet mellem kultur og civilsamfund. Dansk Kulturcenter er en del af Dansk Kulturinstitut.