fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
12 · 01 · 2021

Julie Arnfred Bojesen er ny leder af det ukrainsk-danske ungdomshus i Kyiv

Lederen af det kommende ukrainsk-danske ungdomshus i Kyiv er fundet. Valget er faldet på Julie Arnfred Bojesen, der kommer fra en stilling som sekretariatsleder hos Det Udenrigspolitiske Selskab. Hun har første arbejdsdag 15. februar. 

 

Dansk Kulturinstitut og Dansk Ungdoms Fællesråd er gået sammen om at skabe et nyt ukrainsk-dansk ungdomshus i Kyiv, som skal styrke demokratisk deltagelse blandt ukrainske unge og forbinde dem med unge fra Danmark. Julie Arnfred Bojesen er blevet ansat til at lede projektet.

 

Julie Arnfred Bojesen har en bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet og MA i Communication for Development fra Malmö Universitet og har hidtil været sekretariatsleder hos Det Udenrigspolitiske SelskabHer har hun haft ansvar for administration og kommunikation og været en af de koordinerende kræfter til at understøtte arbejdet med at lave oplysende og debatskabende aktiviteter omkring dansk udenrigspolitik og internationale relationer. 

 

Julie Arnfred Bojesen har stor erfaring med kommunikation, projektledelse, frivillighed og ikke mindst indsatser for og med unge. Udover ansættelsen hos Det Udenrigspolitiske Selskab henter hun bl.a. sin erfaring fra sit virke som redaktør på onlinemagasinet rØST, der fokuserer på Central- og Østeuropa, samt sin fortid som forperson for ungdomsorganisationen SILBA. Siden studietiden har Julie Arnfred Bojesen engageret sig i Østeuropa, heriblandt Ukraine, hvor hun var politisk praktikant på ambassaden i Kyiv. 

 

Det er derfor med en stærk faglig ballast, der tæller både professionel og personlig erfaring med Ukraine og ungdomsarbejde, at Julie Arnfred Bojesen rykker teltpælene op for skabe et nyt og levende ungdomshus i Kyiv. 

 

Julie Arnfred Bojesen, kommende leder af det ukrainsk-danske ungdomshus:

Ungdomshuset er et projekt med enormt potentiale for at styrke dialogen og den gensidige forståelse – både internt i et land, hvor de unge brænder for at deltage i den politiske udvikling, og på tværs af grænser, så vi alle kan lære af hinanden. Af udfordringer ser jeg bekæmpelse af fordomme og de mange unuancerede forestillingerjeg desværre tit møder, som en af de vigtigste. Jeg glæder mig til at tage fat på denne vigtige udfordring og er beæret over at være med til at så frøene til en stærkere demokratisk kultur i en tid præget af splittelse og afdemokratisering. 

Meget på spil

Der er meget på spil i Ukraine. Landet er blevet et brændpunkt for en ny konflikt i Europa samtidig med, at landet gennemgår omfattende reformprocesser, der skal styrke demokratiet, fremme menneskerettigheder samt skabe bæredygtig vækst. Og her spiller de unge en stor rolle. Der venter derfor en vigtig opgave for Julie Arnfred Bojesen

 

 Camilla Mordhorst, adm. direktør for Dansk Kulturinstitut, om ansættelsen: 

Et helt nyt ungdomshus i Ukraine er en stor opgave. Det kræver entreprenante, diplomatiske og ikke mindst ledelsesmæssige evner. Derfor er vi meget glade for at få netop Julie Arnfred Bojesen med ombord. Julie har en stærk faglig profil. Hun kender Ukraine professionelt og personligt og ved, hvordan man skaber netværk med andre unge. Hun er den helt rigtige til at stå i spidsen for ungdomshuset, som vi ser frem til at åbne senere i år.” 

Platform for udveksling og kulturelle samarbejder

Ungdomshuset forventes at åbne til sommer, men arbejdet er allerede i fuld gang. Fra første dag skal Julie Arnfred Bojesen dermed stå i spidsen for at skabe et åbent og inkluderende hus, som benyttes af en bred gruppe af ukrainske og danske unge. Ungdomshuset vil tilbyde en lang række aktiviteter, heriblandt ungdomsfestivaler, udvekslingsprogrammer, workshops, debatter og et hav af kulturelle arrangementer. Ambitionen er at skabe en ny stærk platform for ungdomsudveksling og nye kulturelle samarbejder på tværs af de to lande.  

Chris Preuss, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd, om ansættelsen:

”I DUF glæder vi os meget til at samarbejde med Julie Arnfred Bojesen, om at skabe et hus, hvorfra der i de kommende år kan udspringe samarbejde om demokratisk deltagelse, engagement og aktivisme imellem danske og ukrainske unge. Vi kender Julie godt bl.a. fra hendes tid i SILBA, og ved at hun vil bringe de kreative idéer og konstruktive løsninger til bordet, som skal til for at få et levende og mangfoldigt ungdomshus etableret i Kyiv. 

 

Om Julie Arnfred Bojesen

Julie Arnfred Bojesen (f. 1991) er fra 15. februar 2021 ansat som ny leder af det ukrainsk-danske ungdomshus i Kyiv. Hun er pt. sekretariatsleder hos Det Udenrigspolitiske Selskab. Julie Arnfred Bojesen har en bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet og MA i Communication for Development fra Malmö UniversitetI en lang årrække har Julie Arnfred Bojesen arbejdet med projekter i Central- og Østeuropa. Hun har tidligere været forperson for ungdomsforeningen SILBA – Initiative for Dialogue and Democracy, er Senior Fellow fra Humanity in Actions sommerakademi i Sarajevo (2019) samt bestyrelsesmedlem i Humanity in Action Danmark og frivillig chefredaktør på Magasinet rØST – et dansk onlinemagasin med fokus på Central- og Østeuropa. 

 

Om Ungdomshuset

I sommeren 2020 bevilligede Udenrigsministeriet 18 millioner kroner til Dansk Kulturinstitut og Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) til etablering af et nyt ukrainsk-dansk ungdomshus i KyivBevillingen kom fra ungepuljen under Udenrigsministeriets Naboskabsprogram.
Ungdomshuset skal styrke unges demokratiske organisering og aktive deltagelse i samfundslivet i Ukraine samt fremme langsigtet samarbejde mellem unge i Ukraine og Danmark. Det skal bl.a. ske gennem ungdomsfestivaler, udvekslingsprogrammer, workshops, debatter og et hav af kulturelle arrangementer og events. Brugerne af huset vil tilhøre både etablerede ungdomsorganisationer og uformelle grupper bestående af f.eks. kunstnere, aktivister eller blot unge, der er interesseret i at præge husets indhold og formål. Ungdomshuset vil sikre, at brede dele af det politiske spektrum er repræsenteret. Desuden prioriteres at ukrainske unge i regionerne uden for Kyiv vil kunne tage aktivt del i huset.   

Få de seneste nyheder
Sign up