fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
19 · 05 · 2020

Nyt samarbejde: Sisters Hope og Dansk Kulturinstitut

Dansk Kulturinstitut og performancegruppen Sisters Hope har indledt et strategisk samarbejde, der har til formål at sende projektet ”Sensuous Society – Beyond Economic Rationality” ud i verden.

 

De nuværende kriser har vist, at verden er forbundet på godt og ondt. Det har fornyet vigtigheden af samarbejde og relationer på tværs af grænser, kulturer og værdier.

Sisters Hope er en af landets førende performancegrupper. De står bag en række anerkendte projekter i ind -og udland, hvor de via store performanceeksperimenter undersøger, hvad der sker, hvis den sansede erfaring er den styrende kraft i samfundet.

Sisters Hopes projekter viser, at vi alle er forbundet til hinanden og med verden uanset nationalitet, baggrund eller værdisæt. Deres performances giver derfor mulighed for at skabe en vigtig fælles samtale, der undersøger forskellene og lighederne i, hvordan sanser og samvær udtrykkes i forskellige kulturer.

Global stafet

Partnerskabet mellem Sisters Hope og Dansk Kulturinstitut er tænkt som et flerårigt strategisk samarbejde, der vil udforme sig som global stafet – med start i Kina. Herefter er det tanken, over tid,  at tage videre til Dansk Kulturinstituts øvrige værtslande.

 

I de enkelte lande vil Sisters Hope trække på tidligere undersøgelser og projekter og konceptualisere nye med afsæt i den enkelte kulturelle kontekst, men altid forankret i deres særligt udviklede performancemetode – Sisters’ Performance Method – Sensuous Learning.

Kultur på kanten

Projektet understøtter Dansk Kulturinstituts motto om, at kulturer kan lære af hinanden og finde hinanden i kunsten, kulturen og videnskaben.

Sisters Hopes evne til at forene kunstnerisk ambition med undersøgende praksis i nye usete formater ligger samtidig på linje med Dansk Kulturinstituts nye skærpede strategiske linje om at skabe kultur på kanten, hvor borgerinddragelse og stærke kunstneriske formater skaber rum for undersøgelser af fælles værdier på tværs af grænser.

 

Dansk Kulturinstitut har med omhu placeret sine afdelinger i lande med stor betydning for Danmark, men hvor udveksling og dialog udfordres af politiske og kulturelle forskelle. Projektet giver derfor mulighed for at skabe en fælles samtale, der på den ene side lytter til og undersøger forskellene i, hvordan sanser og samvær udtrykkes i forskellige kulturer, og på den anden side kortlægger det, som forbinder os.

Dansk Kulturinstitut har store forventninger til, hvad dette længerevarende strategiske samarbejde kan bidrage til nationalt og internationalt.

 

Sisters Hope i Kina.