fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
09 · 01 · 2020

Henriette Borg Reinholdt er ny leder af Dansk Kulturinstitut i Rusland

Henriette Borg Reinholdt er ny leder for Dansk Kulturinstitut i Rusland

Ny institutleder i Rusland: ”Vi skal styrke den interkulturelle dialog Rusland og Danmark imellem.”

Den 1. januar 2020 kan Dansk Kulturinstitut byde velkommen til den nye institutleder for afdelingen i Rusland, Henriette Borg Reinholdt. Med en stærk og kvalificeret profil der både favner faglig såvel som praktisk erfaring med Rusland, afløser hun Marie Birgitte Tetzlaff.

Med bl.a. diversitet, klima og unge som fokusområder, vil Henriette Borg Reinholdt styrke den interkulturelle dialog Rusland og Danmark imellem. Hun udtaler:

 

Rusland er et land med stor diversitet, der byder på forskelle fra Danmark, men så sandelig også ligheder landene i mellem. Det giver et stort potentiale for at lære af hinanden og udfordre hinanden, og naturligvis skal der være fokus på de store samfundsmæssige udfordringer inden for ligestilling, ytringsfrihed og klima, som begge lande på forskellige måder står overfor.”

Henriette Borg Reinholdt har en kandidatgrad i russisk sprog og kultur med speciale i udvikling af medier i det postsovjetiske Rusland fra Københavns Universitet. Hun har hidtil arbejdet hos International Media Support, som arbejder for at støtte lokale medier i lande, der er ramt af konflikt og politiske forandringer. Hun er velbevandret i det russiske civilsamfund, bl.a. gennem sit arbejde for Nordisk Ministerråd i Murmansk og har ydermere fungeret som konsulent for medieprojekter i bl.a. Ukraine, Georgien, Aserbajdsjan og Armenien.

Det er ikke nogen nem opgave Henriette Borg Reinholdt står overfor, men jeg er sikker på, hun er den helt rigtige kandidat til jobbet. Det kræver gåpåmod og diplomatiske evner, når man i et land som Rusland vil arbejde med at udfordre, udvikle og gøre os klogere på hinanden” udtaler Camilla Mordhorst, direktør for Dansk Kulturinstitut.

Henriette Borg Reinholdt

Dansk Kulturinstitut er en selvejende institution, der arbejder med at vise, hvordan udveksling af kunst, kultur og viden kan bidrage til håndtering af globale udfordringer. Instituttet arbejder i Rusland, Ukraine, de baltiske lande, Hviderusland, Polen, Kina, Indien og Brasilien.

 

Pressekontakt:

 

Henriette Borg Reinholdt, tiltrædende institutleder for Dansk Kulturinstitut i Rusland, tlf: 29 91 27 11

 

Camilla Mordhorst, direktør for Dansk Kulturinstitut, tlf: 52 19 51 16

 

Foto: Collective Strings af Karoline H. Larsen

 

Få de seneste nyheder
Sign up