fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
05 · 04 · 2018

Inger Christensen i Warszawa – Digte i Byen 2018

Digte i Byen 2018 bringer tusindvis af digte til Warszawas gader, tekst af Inger Christensen iblandt

 

 

Gratis digte! I april bliver over 100.000 digte givet væk på more end 200 forskellige steder i Warszawa. Digte i Byen 2018 er i fuld gang. Efter al sandsynlighed er det den største begivenhed der promoverer digte i hele Europa.

 

April betyder gratis poesi i Warszawa – alle steder du kommer! Ny, usædvanlig version af Digte i Byen gør poesi tilgængeligt i en grad der ikke er set før. Over 100.000 digte bliver givet væk. Atten euopæiske digtere har sluttet sig til projektet, med poesi der fokuserer på emnet FRIHED. Digtene repræsenterer mangfoldighed i traditioner, kulturer og verdenssyn, hos kunstnere fra forskellige hjørner af vores kontinent.

 

Sidste år udsprang konceptet Digte i Byen fra det der havde været kendt som Digte i Metroen. 27.000 digte om temaet EUROPA blev distribueret på kryds og tværs af Warszawa på et utal af måder – fra at dukke op som gemte bogmærker på biblioteker og i bogforretninger, til at udsmykke kaffekopper i caféer rundt om i byen. Arrangementet var organiseret af EUNIC i Warszawa, med DKI i Warszawa som hovedkoordinator. Et poesimøde blev også afholdt i forbindelse med Digte i Byen 2017.

 

Som opfølgning på succesen, udvider Digte i Byen 2018 rækkevidden på projektet yderligere, og injicerer 100.000 digte i Warszawas kulturelle blodårer! Et af dem er af danske Inger Christensen. Det kommer fra hendes digtsamling alfabet oversat af institutleder i Polen Bogusława Sochańska og udgivet i Polen i år. Projektet rundes af med en oplæsningsaften.

 

Inger Christensen (1935-2009) – en enestående repræsentant for dansk postmodernisme. Forfatter til syv digtsamlinger, tre romaner, to samlinger af essays, dramaer og andet. Hun vandt Svenska Akademiens nordiske pris, kendt som den “lille Nobel” (1994), Østrigs Statspris for Europæisk Litteratur (1994) og European Poetry Prize (1995), foruden mange andre hædersbevisninger. Hun blev ofte nævnt blandt europæiske litteraturkritikere som dansk kandidat til en Nobelpris i litteratur.

 

Ud over at alfabet er blevet oversat til polsk, er Inger Christensens to første digtsamlinger Lys og Græs netop blevet præsenteret i nye russiske oversættelser.

 

Digte i Byen 2018 løber til slutningen af april, eller indtil de 100.000 digte slipper op!

 

Arrangører: European Union National Institutes for Culture (EUNIC Warsaw)

Medarrangør: Warszawa By

Partnere: Repræsentationen for den Europæiske Kommission i Polen, Det kgl. Łazienki Museum

 

Digte i Byen 2018

3.-30. april

Lokale butikker, caféer, frisører, stoppesteder, klubber…

Warszawa

www.wierszewmiescie.eu