fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
04 · 11 · 2016

Den danske OL-pavillon i Rio var en succes

Den danske OL-pavillon i Rio de Janeiro og hele kultur-, erhvervs- og turismeprogrammet i den blev en langt større succes end forventet, viser evalueringen af ”Heart of Denmark”-pavillonen.

 

Man ønskede at skabe en anderledes og uformel platform for danske virksomheders og organisationers møder, som ligeledes kunne danne rammen for en nutidig fortælling om Danmark gennem interaktive udstillinger, events og aktiviteter, som de besøgende kunne deltage i. Som det eneste land i verden havde Danmark fået tilladelse til at placere en pavillon på den berømte Ipanema-strand. En hel særlig mulighed.

 

190.000 besøgende lagde vejen forbi – både kongelige, sportsfolk, ministre, kendisser, organisationer, journalister og andre nysgerrige sjæle fra hele verden besøgte den smukke, åbne pavillon, designet af Henning Larsen Architects med linjer til både nordisk og brasiliansk arkitektur. VisitDenmark og Erhvervs- og Vækstministeret stod i spidsen for projektet, der blev udviklet i samarbejde med blandt andet Industriens Fond, Nordea-fonden, Realdania og Grundfos.

 

Nysgerrigheden for at lære mere om Danmark blev pirret af udstillinger, daglige events og aktiviteter i pavillonen udarbejdet i samarbejde med en række danske aktører. Med 24 musikevents over de 19 dage havde Dansk Kulturinstitut i Brasilien tilrettelagt et stærkt musikprogram, der promoverede dansk musik samt samarbejder, som i høj grad er vokset ud af det dansk-brasilianske musikprojekt Dinâmica Dinamarquesa.

 

Programmet bød på daglige solnedgangskoncerter med danske DJs, koncerter fredag og lørdag med danske og brasilianske kunstnere samt skraldemusik-workshops for børn med DJ-trekløveret Multiplayer.

 

Et program der forgrenede sig ud af pavillonen og ind i storbyen med en Rio-København konference om bæredygtige byer, elektroniske koncerter og cykel-aktiviteter på pladsen Praça Tiradentes centralt i Rio de Janeiro, samt koncerter for et stort publikum på festivaler som Jazz na Fábrica og SESI Mostra de Música de Câmara i Sao Paulo.

 

Cykelaktiviteten ‘Cykelleg’, der blev udarbejdet i samarbejde med Cyklistforbundet, er siden OL blev videreført af en af de brasilianske partnere, som har taget konceptet til sig som en integreret del af deres arbejde med børn.

 

Efterfølgende under PL2016 kunne man opleve resultatet af DKIs dansk-brasilianske musikprojekt Dinamica Dinamarquesa. Elektronikakunstneren Rumpistol var i november 2015 hovednavn til åbningen af Multiplicidade Festival, hvor hans musik indgik i en fornem symbiose med den brasilianske VJ Muti Randolph’s 3D visuals i Rio de Janeiros planetarium ved festivalens åbningskoncert.

Muti blev inviteret til at producere et indslag til åbningsceremonien af PL2016, og byggede sit grandiøse show op over Rumpistols musik.

 

Alt i alt en stor succes, som vi hos Dansk Kulturinstitut er glade for at have bidraget til, og som har styrket interessen for yderligere dansk-brasilianske samarbejder inden for temaer som bæredygtighed, arkitektur, cykelkultur og musik.

 

Læs evalueringen af ”Heart of Denmark”-pavillonen under OL i Rio de Janeiro og se film fra begivenhederne her

 

Læs hele Erhvervs- og Vækstministeriets pressemeddelelse her

 

DJ Kant i den danske pavillon på Ipanema stranden.

Læs mere om musikprogrammet i den danske pavillon i artiklen Today, tomorrow, together – dansk musik under OL i Rio

 

Læs mere om de konkrete aktiviteter og events ifbm. fremstødet på de officielle Heart of Denmark sites:

 

http://www.visitdenmark.dk/da/danmark-ipanema-2016

 

http://www.visitdenmark.com/denmark/ipanema-2016

Den danske OL-pavillon på Ipanemastranden. Foto: Henning Larsen Architects.