fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
02 · 11 · 2016

Se VIDEO fra C:NTACT’s demokrati-sommerskole i Skulte

En teaterforestilling om demokrati var på programmet ved den lettiske LAMPA Conversation Festival i begyndelsen af sommer 2016, hvor folk samles til et åbent arrangement i byen Cesis for at diskutere demokratiets vilkår i det lettiske samfund.

 

Som optakt til festivalen arrangerede det danske dokumentarteater C:NTACT sammen med den lettiske ngo Palidzesim/‘We help’ en teater-sommerskole i Skulte for unge studerende. Under sommerskolen blev der produceret en video med de unge deltagere og arrangørerne, hvor de unge fortæller om deres oplevelser med demokrati eller manglende demokrati, og om deres forestillinger om et godt liv. Se den her:

 

Academy of Democracy

 

Lampa Conversation Festival

Lampa-festivalen fremmer en demokratisk samtalekultur om de samfundsmæssige, kulturelle, politiske og økonomiske emner.

 

Teater sommerskolen havde til formål at understøtte forståelsen af demokrati blandt unge mennesker, samt træne dem i at observere og at kunne stille sig frem og formulere deres egne fortællinger om oplevelselsen af demokratiske principper i hverdagslivet og i skolen.

 

10 af deltagere kom fra forskellige dele af Letland og 2 kom fra Danmark. I efteråret 2016 har gruppen vist deres forestilling på en række skoler i Riga.

 

Lampa Conversation Festival

 

Sommerskoleprojektet var støttet af  Dansk Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen, Nordisk Ministerrød, Atea Global Services samt Riga City Council.