fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
13 · 10 · 2016

Dansk Kulturcenter åbner dørene for den internationale performancekunst-festival “Beijing Live”

Fredag d. 14. oktober åbner Dansk Kulturcenter i Beijing dørene for første udgave af den internationale performancekunst-festival ’Beijing Live’.

 

Over 10 dage bringer festivalen 32 internationale performancekunstnere fra 17 lande til Kulturcentret i 798 Arts District. Af danske kunstnere deltager Bjørn Nørgaard og Lilibeth Cuenca Rasmussen.

 

Det er den erfarne, danske kurator og kunstkritiker Jonas Stampe, som står bag ‘Beijing Live’. Siden 2005 har Stampe som kurator for performancekunst-festivaler i både Europa, Asien og Nordamerika præsenteret mere end 500 performancekunstnere fra 50 lande.

 

Sideløbende med programmet af performances i Dansk Kulturcenter indeholder Beijing Live også foredrag, film, artist talks og workshops, der finder sted uden for Centret, og som først slutter d. 30. oktober 2016. Denne del af programmet sker i samarbejde med Goethe Institut, der også ligger i 798 Arts District, samt de nærliggende CAFA Art Museum og Central Academy of Fine Arts.

 

Performancekunst er, når den er allerbedst, integritetens kunst, og giver en helt unik mulighed for at identificere sig med andre mennesker og forstå – ikke bare sig selv – men verden omkring én. Performancekunstværket er et kunstnerisk udtryk for et menneske i aktion. Her er et andet menneske, der gør et eller andet, som vi andre ønsker at forstå. Det er anderledes og har måske ikke anden funktion end at få os til at tænke. Men det er virkeligt, og sker her og nu.” siger Jonas Stampe i sin introduktion til festivalen.

 

Beijing Live præsenterer en række etablerede performancekunstnere, først og fremmest Alison Knowles, der vil genopføre den legendariske ‘How to make salad’, som hun lavede i 1962 sammen med Marcel Duchamp, og Nigel Rolfe, der om nogen har taget arven op efter Beuys. Bjørn Nørgaard hører også til én af programmets absolutte sværvægtere ligesom de lokale Xiao Lu, Cui Tao og Cang Xin, hvis forestillinger ikke sjældent er grænseoverskridende. Andre kunstnere som Loïc Connanski og Noah Warsaw hører heller ikke til blandt nybegynderne.

 

Det er i det hele taget et fornemt og repræsentativt udvalg af performancekunstnere, der vil befinde sig i Dansk Kulturcenter de kommende to uger, så det er en stor glæde for centret at være med til at skabe denne nye platform for dialog mellem kunstnere fra Kina og andre kulturer. Den 30. oktober afsluttes festivalen med et debatseminar om fremtiden for kinesisk performancekunst.

 

For yderligere oplysninger om festivalen kontakt venligst Direktør for Dansk Kulturcenter i Beijing, Eric Messerschmidt, på e-mail: em@danishculture.com

 

Find hele programmet for Beijing Live (på engelsk).

 

Beijing Live har modtaget støtte fra Statens Kunstfond, Goethe Institut, Austrian Cultural Forum, Institut Français, Royal College of Art (London), Pro Helvetia, Svenska Instituttet, Norges Kunstråd, Adam Mickiewicz Institute, de franske og hollandske ambassader i Beijing samt CAFA Art Museum og Central Academy of Art.

 

 

Danish Cultural Center, 798 International Arts District, 706 Beiyi Jie, 2 Jiuxianqiao Lu, Chaoyang Qu, Beijing 100025, T: 8610 – 5762 6100, center@danishculture.cn

Stein Henningsen, Norway.
"At its best, performance art is an art of integrity. One could even say that it is integrity embodied. Honest and truthful to its inherent qualities, with the unique possibility of human identification, as a way to understand not only ourselves, or other people, but the world.

Intellectually and emotionally it can be the opposite of human alienation. As an uncompromising expression of being, of existence, of hope, of a new becoming, of body and mind as one, of presence, of togetherness. It can be an artistic expression of life. With a heart."
Curator Jonas Stampe
Cang Xin, China
Alison Knowles, US
To those for which life is a spectacle art has no meaning
John Berger, British writer and critic