fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
12 · 10 · 2016

DoFa 2016: Thomas Bang Madsen/CEBRA foredrag om god skolearkitektur. ECC Wroclaw 2016 møder Aarhus2017

Hvordan kan arkitektur understøtte en levende undervisning og gavne læringen? Arkitekt og partner hos arkitektfirmaet CEBRA, Thomas Bang Madsen, er inviteret til at give et indlæg på den internationale arkitekturfestival DoFA i Wroclac, Polen, om fremtidens skolearkitektur .

 

Thomas Bang Madsen vil fortælle om CEBRAs tilgang til skolearkitektur, som er baseret på et tankesæt om, at bygninger skal tilpasse sig eleverne og ikke omvendt.

CEBRA er et århusiansk arkitektfirma grundlagt i 2001 med en afdeling i Abu Dhabi. Firmaet beskæftiger sig især med byggeri til skoler og uddannelsesmiljøer. Tegnestuen har vundet adskillige konkurrencer, modtaget priser og nomineringer. Læs mere om CEBRA.

 

Efterfølgende vil Madsen introducere til dokumentarfilmen Den gode skoleA Great School, som viser hvordan veludtænkte undervisningsmiljøer kan være en slags “tredje lærer” og hjælpe børn og unge til at opnå bedre resultater.

Filmen præsenterer en række eksempler på god skolearkitektur i Danmark, som underbygger nutidige undervisningsprincipper og praksisser.

 

 

 

 

 

Lower Silesian Festival of Architecture DoFA finder sted i den polske by Wroclaw i begyndelsen af oktober, og er arrangeret af Foreningen af polske arkitekter (Wroclav afdelingen der har omkring 300 medlemmer).

 

DoFa 2016 er et særlig udgave, da Wroclaw er europæisk kulturhovedstad i 2016. Festivalen er derfor også en platform for et møde mellem ECC Wrocław 2016 og Aarhus 2017.

 

Programchef for Aarhus 2017, Juliana Engberg og Carina Serritzlew, CEO for The Architecture Project i Aarhus deltager også på festivalen, hvor de med præsentationen “Sociable Architecture” vil introducere programmet for Aarhus2017, herunder programmet for arkitekturevents bl.a. “RISING” Architecture Week 2017.

 

Det danske program på DoFa er realiseret i et samarbejde mellem Dansk Kulturinstitut i Polen, The Architecture Project og Aarhus 2017.

Programmet er støttet af Udenrigsministeriet og Slots- og Kulturstyrelsen..  

 

13. oktober, 2016, kl. 18.00-19.30

Thomas Bang Madsen/CEBRA lecture: “Danish Duality” + introduction to the documentary “The Great School”.

The Museum of Architecture, ul. Bernardyńska 5, Wroclaw

 

14. oktober, 2016, kl. 19.30-21.30

„Sociable Architecture” ved Juliana Engberg (Aarhus 2017) og Carina Serritzlew (The Architecture Project) ved afslutningen af DoFA’16, hvor der også vil være overrækkelse af prisen “Honorary Award of Wroclaw Architects’ Association SARP”.

The Museum of Architecture, ul. Bernardyńska 5, Wroclaw

 

 

Du kan læse mere om DoFa her:

www.dofa.pl

www.facebook.com/DolnoslaskiFestiwalArchitektury

www.wroclaw.sarp.org.pl

 

 

CEBRA: Skovbakke School.

Fotos: CEBRA.

DoFa plakat.