fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
13 · 06 · 2016

Kunstnerduo Randi & Katrine vinder pris på russisk festival

Barndommen som fænomen danner hovedtema for dette års ’Imperial Gardens of Russia Festival’ i St. Petersborg. Arrangørerne bag den berømte russiske festival i Mikhailovsky-haven, søger med et spændende og fyldestgørende program, at skabe ​​et harmonisk rum hvor rekreation kan finde sted for både for børn og voksne. Det internationale program på Imperial Garden Festival tiltrækker omkring 100.000 besøgende hvert år.

 

Festivalen finder sted i løbet af White Nights fra 11 juni – 19 juni.

I den forbindelse er den danske kunstnerduo Randi Jørgensen og Katrine Malinovski blevet inviteret til at bygge en af ​​deres skulpturelle installationer – en Towerman specielt til Garden Festival, som i lørdags vandt prisen ‘Best Piece of Art’. Prisen indebærer at Towerman skal blive i Skt. Petersborg.

 

De to kunstnere bor og arbejder i København, og har modtaget bred anerkendelse for deres skulpturer og installationer, der kan opleves på museer såvel som i det offentlige rum.

 

I 2008 skabte de en Towerman for Seoul i Sydkorea og i 2014 deltog de i Sydney Biennalen. I 2015 havde de to udstillinger på danske kunstmuseer: ’Between Towers’ på ARKEN og ‘Follies & Faces’ på KØS (Museum for kunst i det offentlige rum), som blev ledsaget af stedsspecifikke værker rundt omkring i Køges byrum.

 

Når de skaber deres skulpturer og installationer, anvender de en arkitektonisk metode, som muliggør en transformation af det specifikke sted. På samme tid, er deres tårne og huse ikke arkitektur fra et funktionelt synspunkt, det er snarere kunst-konstruktioner, som søger at synliggøre relationen mellem mennesker og arkitektur og dermed vores menneskeskabte verden. Med deres menneskeagtige skikkelser og udseende bliver bygningerne nærmest levende og minder os på én gang om, at verden er skabt i menneskets billede – vi mimere os selv i arkitekturen, også bliver værkernes skæve og legene karakter også en påmindelse om menneskets mangfoldige relation til verden og til drømmen.

 

’The Mikhailovsky Towerman’ som er lavet til festivalen, er skabt med inspiration fra den russiske håndværkstradition og inviterer med sin fantasifulde og humoristiske konstruktion, børn og voksne ind i et dramatisk og forunderligt univers, hvor der opfordres til leg og undersøgelse.

 

Projektet er støttet af Det Danske Kulturinstitut i St. Petersborg og Statens Kunstfond.

 

Grundet dårligt vejr blev den planlagte Danish Day aflyst. Dele af programmet vil dog stadig finde sted d. 17 juni, hvor der vil være musik, oplæsninger af eventyr samt åbningen af LEGO-teltet.

Flere oplysninger kommer senere. Følg med på facebook

 

Randi & Katrine: Towerman
Få de seneste nyheder
Sign up