fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
21 · 02 · 2016

Ekspert fra Dokk1 taler til seminar i Polen

The New Library er et projektet der blev lanceret I 2015 for at støtte og vejlede bibliotekerne i forhold til de udfordringer den digitale udvikling medfører. Seminaret diskuterer de nyeste trends og fremlægger mulige løsningsmodeller, der baserer sig på andre landes erfaringer på området.

 

Det er tredje gang at seminaret afholdes og denne gang er der specielt fokus på de offentlige bibliotekers ledelse og ’Change Mangement’, som handler om at forberede sit personale bedst muligt på at tackle nye opgaver.

 

Seminaret og de efterfølgende workshops bliver ledet af oplægsholdere fra Polen, Danmark, Tyskland og USA. Marie Østergaard fra Dokk1 i Århus er blevet inviteret til at holde oplægget ’Changing the Way of Thinking in Public Libraries’ og vil også lede en workshop.

 

 

Marie Østergaard har siden 2001 været medlem af biblioteks-netværket i Århus og var i 2005-2006 ansvarlig for at realisere store projekter som ’Urban Mediaspace Århus’ og etableringen af hovedbiblioteket Dokk1, som er blevet en stor succes og et samlingssted for Århus’ borgere. Marie Østergaard har før beskæftiget sig med fremtidens biblioteker ved bl.a. at organisere ’Next Library’-konferencen som udfordrer fagfeltet ved at skubbe grænser og foretage ændringer der understøtter læring i det 21 århundrede.

The New Library Seminar er organisaret af The Book Institute og finder sted d. 20-21 april på the National Audiovisual Institute i Warszawa.

Det Danske Kulturinstitut i Warszawa og New Library Seminar er partnere.