fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
18 · 01 · 2022

Dansk Kulturinstitut ansætter ny økonomichef

1. januar tiltrådte Karina Mortensen som ny økonomichef for Dansk Kulturinstitut. Karina kommer med over 30 års erfaring fra bl.a. Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet og senest Røde Kors, hvor hun var chef for international finans.

 

De seneste år har budt på stor vækst for Dansk Kulturinstitut. Som ledende partner i henholdsvis Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus og Den Ny Demokratifond samt engagement i flere EU-projekter har instituttet fået vokseværk. Det gælder både på aktivitetsfronten og bundlinjen. Til at varetage rollen som økonomichef har Dansk Kulturinstitut derfor ansat Karina Mortensen.

 

Med en stærk og kvalificeret profil, der tæller både strategisk og praktisk erfaring med økonomihåndtering og monitorering af store internationale projekter, er Karina Mortensen nu ansvarlig for Dansk Kulturinstituts overordnede økonomi.

Som tidligere chef for international finans hos Dansk Røde Kors er Karina vant til at have mange jern i ilden – en stor styrke i Dansk Kulturinstitut, der har over 100 kulturprojekter årligt i mere end 14 lande.

Ikke kun de røde bolsjer

Skiftet fra en af verdens største humanitære organisationer, Røde Kors til Dansk Kulturinstitut ser Karina som en spændende opgave.

”Jeg kan godt lide at være helt tæt på projekterne – at være til stede lige der, hvor det sker. Og så holder jeg af at være en del af hele processen. Jeg vil ikke kun have de røde bolsjer, men gerne smage hele posen” siger Karina og refererer til, at hun holder af at være en del af alle opgavernes facetter.

Karina Mortensens daglige base er Dansk Kulturinstituts hovedkontor i København, men hun vil i det daglige også være i nærkontakt med instituttets internationale afdelinger i bl.a. Kina, Rusland, Brasilien og De Baltiske Lande.

Arbejde for en sag

Karina Mortensens karriere har haft en klar rød tråd. Hun vil arbejde for en sag, der gør en forskel. Hidtil har det behov ført hendes karriere ned ad en NGO-vej. En vej, der udover fremtrædende stillinger i førende humanitære organisationer i Danmark, har medført udsendelser til en række afrikanske lande og fem år som frivillig økonomichef for SMIL fonden.

 

”Jeg har altid gerne vil arbejde med og for mennesker. Det er vigtigt, at der er en sag, og at arbejdet betyder noget. Derfor er det både helt nyt at starte i Dansk Kulturinstitut, men samtidig trygt og velkendt, fordi missionen om at gøre en positiv forskel er den samme. Nu er metoden bare kunst og kultur,” påpeger Karina Mortensen.

Direktør Camilla Mordhorst om ansættelsen af Karina Mortensen:


”DKI vokser med nye store programmer og en væsentligt større økonomi. Karina har solide erfaringer med kompleks økonomistyring fra store internationale indsatser, blandt andet fra Dansk Røde Kors. Hun kommer til at styrke vores økonomiteam og skal være med til forberede de næste skridt i vores udvikling.”


Om Karina Mortensen

Født: 1965
Akademimerkonom i økonomi og ressourcestyring fra Niels Broch
Fhv. Head of International Finance hos Dansk Røde Kors
Fhv. Finansiel koordinator hos Red Barnet
Fhv. Budgetkoordinator og Finansiel Program Administrator hos Folkekirkens Nødhjælp