fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
29 · 11 · 2021

Koncert med Alexey Botvinov

I anledningen af, at den 11. Internationale Sakharov-konference bliver afholdt i København den 10. december 2021, inviterer Andrei Sakharov Research Centre for Democratic Development og Den Ny Demokratifond til en aftenkoncert med den prisbelønnede ukrainske pianist, Alexey Botvinov. Koncerten finder sted i Dronningesalen på Det Kongelige Bibliotek, Søren Kirkegaards Plads 1, 1221 København

 

Den 9. december kl. 20.00 til 21.00

Program

Koncerten byder på en opførelse af menneskerettighedsforkæmper og nobelprismodtager Andrei Sakharovs (1921-1989) foretrukne klassiske kompositioner.

 

Se hele programmet her

Tilmeld dig koncerten
Koncerten er gratis. Alle deltagere skal registreres på følgende link:

Tilmeld dig her

Linket skal opdateres hver gang, en ny deltager skal registreres.
Ankomst og praktisk

Ankom gerne i god tid til koncerten. Senest 19.30 – 30 minutter før koncertstart.

Når du har tilmeldt dig på ovenstående link, vil du få en bekræftelse, der gælder som din billet på aftenen. Du vil få en opfølgningsmail med mere information, når vi nærmer os den 9. december.

 

Vi følger gældende regler og restriktioner vedrørende COVID-19. Du skal derfor fremvise gyldigt coronapas ved ankomst. Mundbind er ikke påkrævet.
Alexey Botvinov

Alexey Botvinov er født i Odessa, Ukraine i 1964. Han er uddannet ved konservatoriet i Odessa samt Moskvas musikkonservatorium. A. Botvinovs mentor var den verdensberømte franske pianist Alexis Weissenberg. Botvinov har optrådt i mere end tre årtier i over 30 lande, herunder Tyskland, Rusland og Kina. Botvinov har vundet en lang række internationale priser og klaverkonkurrencer, heriblandt Rachmaninov-konkurrence i Moskva (1983), den 8. internationale Bach-konkurrence i Leipzig (1988) og den 1. Clara-Schumann-konkurrence i Düsseldorf (1994). Botvinov er den eneste pianist i verden, der har fremført Bachs mesterværk “Goldberg Variations” mere end 300 gange på scenen. Endelig anses Botvinov for at være blandt verdens bedste pianister til at fremføre Rachmaninovs kompositioner.

Om Den Ny Demokratifond

Den Ny Demokratifond arbejder for at fremme demokratisk udvikling samt styrke nye og eksisterende civilsamfundspartnerskaber på tværs af Danmark og de østlige nabolande, der tæller Armenien, Aserbajdsjan, Belarus, Georgien, Moldova og Ukraine.
Fonden drives af et konsortium, som består af 3F, Dansk Industri, Dansk Ungdoms Fællesråd, International Media Support og Dansk Kulturinstitut som lead partner. Fonden er etableret af Udenrigsministeriet i 2020 som en del af det østlige naboskabsprogram.

OM ANDREI SAKHAROV RESEARCH CENTER FOR DEMOKRATIC DEVELOPMENT

The Andrei Sakharov Research Centre for Democratic Development søger gennem sine aktiviteter at yde et væsentligt bidrag til udviklingen af et pluralistisk og demokratisk samfund i Østeuropa og det tidligere Sovjetunionen, et samfund baseret på retsstatsprincippet, respekt for menneskerettigheder og lige muligheder for alle. Andrei Sakharov Research Centre forener akademisk forskning om udviklingen i Central- og Østeuropa og det tidligere USSR med eksisterende tværfaglig ekspertviden ved Vytautas Magnus University i Kaunas, Litauen.

 

Vi glæder os til at se dig på Det Kongelige Bibliotek den 9. december!