fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
23 · 09 · 2020

115 kvindelige billedkunstnere sætter sit præg på Istanbuls gader

I samarbejde med den danske billedkunstner Hanne Lise Thomsen og den tyrkiske design- og kommunikationsplatform IN-BETWEEN, bringer Dansk Kulturinstitut streetart projektet BILLBOARD ISTANBUL 2020 til Tyrkiet. Her overtager 115 kvindelige billedkunstnere Istanbuls billboards med nye fotografiske kunstværker, der sætter fokus på køn, byrum og identitet.

 

Billboard Istanbul 2020 er en to uger lang udstilling i det offentlige rum. Tyrkiske, marokkanske og nordiske kvindelige samtidskunstnere, samt udvalgte studerende fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og Mimar Sinan University of Fine Arts i Istanbul, får udstillet deres værker på store billboards rundt om i Istanbul. Billboard-projektet er skabt af billedkunstner Hanne Lise Thomsen og fandt første gang sted i 2003 i København og Malmø. Siden har det også fundet sted i Ramallah i Palæstina og Casablanca i Marokko.

"Det er et stærkt statement, at 115 kvindelige billedkunstnere med forskellig kulturel baggrund, alder osv. viser deres billeder i det offentlige rum og dermed bringer samtidskunsten ud til et bredere publikum"
Hanne Lise Thomsen, billedkunstner og ophavskvinde til Billboard-projektet
Photocredit: Arzu Yayintas (TR)

 

Bybilledet i Istanbul bliver forandret for massevis af borgere fra d. 5.-18. oktober – for i stedet for blot reklamer for mad, tøj eller skønhedsprodukter – vil de møde fotografiske kunstværker med stærke, rørende og underfundige motiver. Motiver der alle undersøger køn, byrum og identitet.

Photocredit: Hilde Honerud, Norway

 

Ambitionen med projektet er, at de internationale værker rækker ud, griber ind og tager del i gadebilledet og dermed skaber grobund for en dialog om køn og ligestilling – både blandt de enkelte beskuere og på tværs af samfundet og grænser.

Åbningen markeres med en reception i både København og Istanbul den 6. oktober.

 

Projektet er støttet af Statens Kunstfonds projektudvalg, Nordisk Kulturfond, DID (Det Danske Institut i Damaskus), Grosserer LF Foghts Fond, Ernst B. Sund Fonden, Det Internationale Kulturpanel (IKP), Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Den Danske Ambassade i Tyrkiet.

 

 

Vil du vide mere om Billboard-projektet i Istanbul?

Besøg projektets hjemmeside her og følg Dansk Kulturinstituts projekter i Tyrkiet på Facebook og Instagram

 

Header photocredit: Hanne Lise Thomsen, billedkunstner og ophavskvinde til BILLBOARD-projektet, Lokation: Istanbul (Sketch)