fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
2020

Nordisk Litteratur i Polen

Projektets formål var at introducere skandinavisk litteratur til polske bibliotekarer, boghandlere og læsere. Begivenheden var oprindeligt planlagt som en række fysiske begivenheder med deltagelse af 1.000 polske bibliotekarer og 300 bogsælgere –
men pga. COVID-19 flyttede begivenheden online med en lang række webinarer, events, interviews, foredrag mv.

 

Projektet endte med at nå ud til et langt større og bredere publikum. Det samlede resultat var 3.144 personer, hvoraf mindst 2.000 var bibliotekarer.

 

Hjemmesiden www.literaturaskandynawska.pl blev besøgt af 6.312 personer i 2020. Platformen er nu et kompendium, som indeholder information om 590 nordiske titler, der i øjeblikket er tilgængelige på det polske marked. Derudover er der information om 251 nordiske forfattere, hvis bøger er oversat til polsk, og omkring 88 polske oversættere af nordisk litteratur. Der er også ca. 27 bøger om nordisk kultur, litteratur og historie af forfattere med bl.a. polsk nationalitet.

 

En anden hjemmeside www.ksiegarniadunska.pl – “den danske boghandel”, er blevet besøgt af over 8.000 personer.

 

Projektet blev realiseret af Dansk Kulturinstitut i Polen og Goodbooks.pl i samarbejde med den norske og svenske ambassade, Nordisk Kulturfond, Statens Kunstfond, 22 polske forlag og 28 polske regionale biblioteker.