fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
28 · 04 · 2020

DANSK CORONA HJÆLP – Rio de Janeiro

Dansk Kulturinstitut i Brasilien er en del af initiativet “Dansk Corona Hjælp i Rio de Janeiro”, hvor en række danskere i Brasilien er gået sammen med Det Danske Handelskammer/Rio og Danes World Wide/Rio om at yde støtte til de brasilianere, der er hårdest ramt af Corona-pandemien.

 

Rios udsatte områder, kendt som favelaer, er helt exceptionelt sårbare, fordi mange mennesker ofte lever under samme tag i en presset kompakt bystruktur. Det gør det svært at holde afstand. Ustabil vandforsyning, fattigdom, arbejdsløshed og utilstrækkelig offentlig hjælp forøger risikoen for, at virus spredes ukontrollerbart, og dermed får tragiske konsekvenser.

 

Med få midler kan spredningen begrænses og dermed redde liv ved at styrke tre lokale kulturelle og sociale projekter, som både gør en forskel lige nu og her og på den længere bæredygtige bane.

 

På HM Dronningens 80-års fødselsdag modtog “Dansk Corona-hjælp i Rio de Janeiro” det første bidrag fra en gruppe private donorer i Rio de Janeiro.

Projektets første etape er således i gang: to desinfektionsmaskiner er købt og doneret til NGOen Responsa, som låner dem ud til favelaerne i Complexo São Carlos.

 

Hjælp ved at støtte disse to projekter:

Solidarity Kitchens 

Solidarity Kitchens er NGO´en Gastromotivas nye format. Formålet er at give mad og job til sårbare brasilianere i udsatte områder. Mennesker, der har mistet deres indkomst på grund af coronakrisen, modtager gratis nærende måltider lavet af overskudsfødevarer.
Projektet forener en række vigtige socio-økonomiske, kulturelle og miljømæssige initiativer i en akut aktion med store perspektiver. Kokkene er primært Gastromotivas elever, behørigt trænet i gastronomi, hygiejne og sygdomsforebyggelse. De bruger egne køkkener til at fremstille måltider i lokalområdet. Projektet fremmer et socialt iværksætternetværk, støtter kokkene, giver jobs til de lokale unge, og mad til dem, der har mest brug for det. Støt et Solidarity Kitchen, der serverer 1600 måltider på en måned.

 

Til den første måned er der brug for 15.000 kr.

Projektet kan let skaleres op.

 

Håndvaske og vandtanke

I Morro de Previdência favelaen er der kun vand i hanerne hver anden dag, og for mange beboere er det en udfordring at skaffe sæbe. Det gør det svært at opretholde den vigtige håndhygiejne.
NGO´en Casa Amarela rejser vandtanke og håndvaske i favelaens gader, og projektet Naturalê producerer flydende sæbe fra genbrugt madolie, som distribueres gratis. Dette sikrer hygiejnen, styrker den cirkulære økonomi og sparer miljøet for forurening med madolie fra husstandene. Støt opførelsen af 10 vandtanke, 50 håndvaske og produktion af 2000 liter sæbe.

 

Til første runde er der brug for 15.000 kr.

Projektet kan let skaleres op.

 

Sådan kan du støtte

Støt projekterne både fra Danmark og fra Brasilien. Hvert beløb tæller – stort som småt.

 

Støt fra Danmark
Klik her: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=PE5T57HJHRJL4&source=url

 

Støt fra Brasilien
Overfør dit bidrag til Banco Santander, Ag 2079, CC 13000753-5, CNPJ 09.334.550/0001-11

 

 

 

Få de seneste nyheder
Sign up