fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
17 · 02 · 2020

Update: Corona-virussens indvirken på kulturlivet i Kina

Corona-virussen COVID-2019 påvirker alle sider af tilværelsen i Kina og selvfølgelig også kulturlivet og kunstscenen. Det gælder især aktiviteter, hvor folk samles om udstillinger, koncerter og forestillinger. I det digitale univers er billedet et helt andet, fuld af vitalitet og spændende initiativer.

 

Selv om man i den sidste uges tid har kunnet spore en spæd optimisme i forhold til begrænsningen af virusspredningen, er det endnu for tidligt at komme med et bud på, hvornår situationen vil tillade museer, spillesteder og teatre at programmere med nye engagementer.

Så længe der ikke meldes noget ud fra myndighedernes side, vil ingen kinesisk kulturaktør have en reel idé om et tidspunkt og derfor være forsigtig med at indgå aftaler. Deres tilbageholdenhed på forespørgsler er med andre ord ikke udtryk for manglende interesse og villighed.

 

Kulturcentret i Beijing er dagligt i kontakt med lokale institutioner i byen og følger nøje kommunikationen fra officiel side. De kommende uger frem til medio marts bliver afgørende for udviklingen og vil vise om det, takket være de omfattende forholdsregler som er taget i brug, er lykkedes at inddæmme COVID-19, så også kulturlivet kan begynde at blive normal igen.

 

Følg med her for løbende opdateringer af situationer eller på den blog, som Institutleder Eric Messerschmidt skriver om situationen i Beijing 

 

Arkivfoto: Udstillingen “Lost in perception” var en stor publikumssucces i Dansk Kulturcenter i Beijing.

Få de seneste nyheder
Sign up