fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
01 · 05 · 2019

SPOT Festival 2019 hjælper eksport af dansk musik for 25. gang

SPOT Festival fejrer 25 års hjælp til eksport af dansk musik

 

 

Når SPOT Festival 2019 løber af stablen fra 2. til 4. maj, markerer det 25. års bidrag til eksport af dansk musik. Arrangørerne MXD (Music Export Denmark) og ROSA (Dansk Rock Samråd) har stået for at skabe en synlighedsplatform for bands og solister med internationalt potentiale. Musikere har fået muligheden for at blive mere velkendte og publikummer i Aarhus har fået fantastiske koncertoplevelser.

 

Til dette års udgave har DKI hjulpet med at arrangere besøg af to bookere baseret i Luxembourg, Patrizia Luchetta og Gustavo Morales, som vil opnå personligt kendskab med nogle af de mest spændende up-and-coming navne på den danske musikscene. Blandt Luchetta og Morales fælles projekter kan nævnes deres engagement i at skabe reggae og hip hop festivalen RootsTown. De vil deltage i det internationale brancheprogram, som gør SPOT til et effektivt mødested til at netværke og vidensdele.

 

 

SPOT Festival

SPOT har siden 1994 været udstillingsplatform for den danske og sidenhen også den nordiske musik. Repertoire og programlægning dikteres primært af viljen til at støtte op om nyere bands og kunstnere, der kvalitetsmæssigt har potentiale til at begå sig på det internationale marked.

 

Læs om MXD’s nye pulje til at støtte invitationer af internationale musikbranchefolk til Danmark

 

Musikprogrammet omfatter debutanter såvel som mere etablerede kunstnere, der skønnes at være af interesse for enten nationale eller internationale musikformidlere, branche- og kulturfolk samt medier. I 2018 var der over 1.100 optrædende musikere fra Danmark og de øvrige nordiske lande – og ca. 8.000 gæster.

 

ROSA og MXD er arrangørerne bag SPOT, som desuden bæres og støttes af et stort udsnit af det danske musikliv indenfor rocken og dens beslægtede genrer.

 

 

Patrizia Luchetta

Med sin ekspertviden inden for strategisk kommunikation og PR har Patrizia stor gennemslagskraft, når det kommer til at få ideer til at blive til virkelighed. Hendes baggrund består bl.a. af, at have hjulpet Ministeriet for Økonomi og International Handel i Luxembourg med, at udvikle en Health Sciences and Technology Hub. Hun er engageret i, at hjælpe andre med at realisere kreative projekter, og i det arbejde er et af hendes særlige interessefelter musiklivet.

 

 

Gustavo Morales

Gustavo Morales, også kendt som DJ Ghost, er oprindelig fra Caracas, Venezuela, hvor han påbegyndte sine musikstudier. Siden har han rejst i store dele af verden, for at udbygge sin viden og kunnen. Han har involveret sig i den alternative kultur, nationalt og internationalt, gennem Itinerantes A.S.B.L., og udvikler projekter sideløbende med at han selv optræder.

 

 

MXD og DKI har støttet Patrizia Luchettas og Gustavo Morales’ deltagelse i brancheprogrammet.