fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
17 · 04 · 2019

Gehl udstilling på Scandinavian Days i Kaunas

Changing Mindsets – Jan Gehl’s Life of Work udstillet som del af Scandinavian Days i Kaunas

 

 

Udstillingen “Changing Mindsets – Jan Gehl’s Life of Work” rejste til Kaunas og kunne opleves på Kauno Menininkų Namai fra 2. til 16. april. Udstillingen var en del af The Scandinavian Days i Kaunas.

 

Arkitekt Jan Gehl har i årtier arbejdet for at forbedre kvaliteten af byrum, både i København og verden over. Udstillingen ‘Changing Mindsets’ præsenterer Jan Gehls teoretiske og forskningsmæssige værker om menneskers adfærd i kontekst af byer.

 

Gehls metoder er humanistiske: han understreger at byer bør designes til mennesker og ikke med logistiske formål for øje. God arkitektur skiller sig ikke blot ud for sit formudtryk, men i sin interaktion mellem form og liv.

 

Jan Gehl siger: “I have always been more concerned about changing the mindset of people – and then someone else will be able to change cities.”

 

 

Jan Gehl og Urban Studies

Jan Gehls ideer og tekster er inkluderet i de tværdisciplinære kurser i urban studies, der er blevet undervist i på litauiske universiteter siden 2007. Selvom humanistisk orienteret byplanlægning ikke er meget udbredt i Litauen, er principperne bag velkendte blandte bymiljø-aktivister. Nylige debatter omkring offentlige rum i litauiske byer har afsløret behovet for at inkludere opmærksomme analyser af offentlige rum i planlægningsprocesser. Det forventes at kendskab til Gehls arbejde og metoder vil være produktivt i diskussioner om principperne for byplanlægning.

 

Her kan du opleve et inspirerende foredrag med Jan Gehl

 

 

Udstillingen var organiseret af Dansk Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen, Danmarks Ambassade i Letland og Kulturministeriet.