fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
22 · 03 · 2019

Panxing & Gel: dansk elektronisk musik i Warszawa og Wrocław.

Panxing og Gel optræder i Warszawa og Wrocław:

En fusion af feltoptagelser, forskudte rytmer, dance og kammermelankoli


 

D. 22. og 23. marts indtager de to danske elektrokomponister og -musikere, Panxing og Gel scenerne i henholdsvis Warszawa og Wrocław. Læs om de to danske kunstnere herunder.

 

Panxing

Cover fra Panxings debut 'Anti gone' © NESM

Bag navnet Panxing gemmer sig den københavnske bassist, Pernille Zidore Nygaard. Som medlem af kuratorkollektivet Ponzilla er Panxing blevet en etableret del af den danske kunstscene. I 2017 blev hendes debutalbum ’Anti gone’ udgivet af pladeselskabskollektivet NESM. Panxing kombinerer elementer af techno og eksperimental elektronisk musik med neddæmpet minimalistisk klaverspil i et landskab, der er både formløst og malet med klinisk præcision.

 

Herhjemme har det online musiktidsskrift Passive/Aggressive rost Panxings debut, hvis ”blanding af elektronisk fremmedgørelse og vansiret popsensibilitet skaber en mærkværdigt melankolsk stemning, der ligger langt fra technoens klaustrofobiske gentagelser og snarere føles som fragmenterede minder, der trænger sig på i lytterens bevidsthed.“

 

I 2017 blev ‘Anti Gone’ desuden udråbt af Fact Magazine til at være blandt årets top-20 Bandcamp udgivelser.

 

Lyt til Panxing på Bandcamp her.

 

Gel

 

Cover fra Gels album 'Drama Tools' © NESM

Gel er produceret af Karis Zidore, en danser og koreograf der lever og bor i Berlin og København. Hendes debutalbum ’Drama Tools’ blev udgivet af NESM i 2018. Gels musik bærer præg af dekonstrueret dance musik med en konstant forskydning af beats og friktion mellem rytmer og soundscapes som omdrejningspunkt.

 

Synths, slagtøj og feltoptagelser danner et organisk væv af rytmer og soundscapes og understreger hvordan en sådan friktion ’… fungerer perfekt til at få sat kroppen i bevægelse’, som bl.a. CPH:DOX fremhævede om en tidligere Gel koncert.

 

Også Passive/Aggressive anerkender Gels avantgardistiske dance-album og pointerer at, “det rytmiske fokus på ‘Drama Tools’ betyder…, at musikken umiskendeligt får karakter af bizarre dansekompositioner. En dans, hvor der ikke er plads til stilstand, men hvor den gennemgående energi munder ud i et mylder af nye transformationer, hvor alt, der skal værnes om, er en vedblivende bevægelse ud i det nye”.

 

Lyt til Gel på Bandcamp her.


Panxin og Gel

Koncert i Warszawa

Lørdag 22. marts kl. 19.30
Klubojadalnia Młodsza Siostra
Dobra 14/16

 

Koncert i Wrocław

Søndag 23. marts kl. 18.00
Firlej – Ośrodek Działań Artystycznych
Grabiszyńska 56

 

Hold dig orienteret og læs mere om eventene på facebook:

 

Warszawa: https://www.facebook.com/events/293281561341935/

Wrocław: https://www.facebook.com/events/1147456215432458/

 

 

Dansk Kulturinstitut i Polen er medarrangør af eventet

Headerimages: ‘Anti gone’ cover + ‘Drama Tools’ cover © NESM