fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
26 · 11 · 2018

Kronprinsparret og kulturministeren deltager i fejringen af 100-året for Letlands selvstændighed

Kronprinsparret og kulturministeren deltager i fejringen af 100-året for Letlands selvstændighed

 

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary besøger 6.-7. december 2018 den lettiske hovedstad Riga, sammen med kulturminister Mette Bock, for at deltage i den danske markering af 100-året for Letlands selvstændighed.

 

 

Kronprinsparret. Foto: Franne Voigt

Kronprinsparret og kulturministeren vil deltage i flere arrangementer over de to dages program, deriblandt koncerten ved barokorkestret Concerto Copenhagen, konferencen Creative Industries. Matchmaking samt præsentationen af vinderen af den lettisk/danske arkitektkonkurrence for ombygningen af  en tidligere tobaksfabrik, TabFab, til at blive et nyt kultursted, der også huser en kreativ inkubator. TabFab ligger i Rigas nye kreative kvarter.

HKH Kronprins Frederik vil desuden på Danmarks vegne forære en bog til Nationalbiblioteket i Riga, som det er blevet en tradition i 100-året.

 

Arkitektkonkurrence til TabFab

TabFab ligger i en tidligere danskejet tobaksfabrik, som ombygges til at blive kulturcenter.

Concerto Copenhagen  spiller i Litauen og Letland d. 4.-6. december i Kaunas, Vilnius (Litauen) og i Riga (Letland) hvor det kendte barokorkester vil blive ledt gennem koncerterne “Water Music – Baltic States” af dirigent Lars Ulrik Mortensen.

Kronprinsparret og kulturminister Mette Bock vil være tilstede ved den sidste koncert i Riga d. 6. december 2018.

 

Barokorkestret Concerto Copenhagen er på turné i Litauen og Letland som del af 100års fejringerne af de baltiske landes selvstændighed. Foto: Thomas Nielsen

Koncerterne i Litauen og Letland er støttet af Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys Fond

 

Dansk Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen er stolte af at være del i 100-års fejringerne og glæder sig til at byde velkommen til både Kronprinsparret og kulturministeren.