fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
02 · 09 · 2018

RagaJazz (DK/IN) koncert på Kulturmødet Mors

RagaJazz (DK/IN) koncert på Kulturmødet Mors

 

Hvordan lyder det, når man mixer indisk klassisk musik med nutidige skandi/amerikanske jazztraditioner?

 

Sammen med Levende Musik i Skolen (LMS) og med støtte fra Air India Denmark, havde DKI havde inviteret den dansk-indiske musikgruppe RagaJazz til at spille koncert ved Kulturmødet Mors, d. 23.-25. august 2018. Koncerten viste på fineste vis i lyd og oplevelse, hvordan dansk og indisk kultur kan inspirere hinanden. Efter koncerten var der tid til en levende samtale med musikerne om, hvordan kunst og kultur i de to lande kan inspirere hinanden. Leder af Dansk Kulturinstitut i Indien, Thomas Sehested, fortalte om sine tanker for det kommende institut i New Delhi og Air Indias landechef Divya Gauba om sine indtryk af Danmark.

 

Med baser i både Mumbai, Kolkata, København, New York og San Francisco, repræsentere medlemmerne af RagaJazz en ny generation af musikere med et globalt perspektiv og en kreativ tilgang til at koble musiske og kulturelle traditioner.

 

Fire af bandets medlemmer var med på Mors, hvor de gav en sprudlende koncert. RagaJazz bestod af: Lars Møller (tenor sax), Thor Madsen (guitar), Abhijit Banerjee (tablas), Jonas Johansen (trommer).

 

 

 

Skolekoncerter

Inden Kulturmødet var Lars Møller og Abhijit Banerjee rejst til Nykøbing Mors for at give fem skolekoncerter i samarbejde med Levende Musik i Skolen (LMS) på skoler på Mors-egnen.

Gennem musikken lærer børnene om både indisk musik og kultur, og om hvordan et globalt perspektiv er nødvendigt for gensidig inspiration og læring, samt giver en dybere forståelse af hinanden og ens egen kultur.

 

 

Abhijit Banerjee og Lars Møller, foto: LMS.