fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
25 · 07 · 2018

Saxofonist Lars Møller koncerter og workshop på Petro Jazz 2018

Saxofonist Lars Møller spiller koncerter og holder workshop på den store russiske festival Petro Jazz 2018

 

 

Lars Møller. Foto: Global Jazzexplorer.

Den bredt anerkendte jazzmusiker Lars Møller deltager med støtte fra DKI i den russiske festival Petro Jazz 2018 i Skt. Petersborg. Her skal han spille to koncerter og afholde en workshop. Første koncert lader Møller slutte sig til pianisten Denis Kirillov og hans Breadberries ensemble. Den anden præsenterer publikum for en sand saxofonfejde, når det lokale Jazz Philharmonic Orchestra ledet af Kyril Bubyakin optræder med den danske musiker. Bubyakin startede orkestret i 2009, ved at samle de bedste unge jazzmusikere fra Skt. Petersborg for at skabe et professionelt ensemble.

 

Petro Jazz 2018 er 15. udgave af festivalen, der finder sted 27.-29. juli.

 

Det er ikke første gang, Lars Møller er gæst til Petro Jazz. I 2015 ledte han Aarhus Jazz Orchestra, da de spillede tre koncerter ved den store begivenhed. De opførte bl.a. dele af Lars Møllers egen, meget roste komposition ReWrite of Spring, en nyfortolkning af Stravinskijs Sacre du Printemps (engelsk: Rite of Spring). ReWrite of Spring udkom på et dobbeltalbum, med en studieversion og en liveversion, til yderst fin kritik og mange stjerner.

 

Lars Møller var en af deltagerne ved DKI’s nylige seminar Why India?

 

Lars Møller

Lars Møller har igennem mange år vist sig som en fremragende musiker og orkesterleder. I årene fra 2012-2015 var han Kunstnerisk Leder for Aarhus Jazz Orchestra. Nu står han i spidsen for sit eget Global Jazz Explorer Institute. Lars Møller er yderst optaget af, og aktiv inden for international udveksling af erfaringer og traditioner, både musikalsk og kulturelt. Han har et særlig nært forhold til Indien, som også får musisk udtryk i flere af hans projekter, f.eks. i Ragajazz, hvor han sammen med musikerne Kala Ramnath, Abhijit Bannerjee, Thor Madsen og Jonas Johansen forener jazz og den indiske raga-genre.

 

Til dette års Kulturmøde på Mors vil ensemblet give en smagsprøve på deres Ragajazz. Abhijit Bannerjee og Lars Møller vil deltage i en musikalsk samtale med generalsekretær Michael Metz Mørch om, hvordan Indien og Danmark kan inspirere hinanden kulturelt.