fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
23 · 07 · 2018

Danske filmtalenter til New Horizons filmfestival i Wroclaw

Daniske filmtalenter til New Horizons Filmfestival i Wroclaw

 

 

Dansk Kulturinstitut har i flere år samarbejdet med den største filmfestival i Polen; New Horizons International Film Festival / Nove Horizonty, der i år finder sted i Wrocław fra d. 26. juli til d. 5. august 2018.

 

 

 

Siden sin start i 2001 har den polske filmfestival haft som mål at vise de nyeste tendenser og film der går i clinch med mere konventionel filmkunst.

Hertil inviterer festivalen hvert år en række instruktører og filmskabere fra hele verden – fra debutanter til allerede anerkendte filmskabere.

Et hovedelement i festivalens program er at kunne præsentere både, hvad de store mestre har opnået i deres kendte værker, men også at give mulgihed for de mindre kendte instruktørers værker at blive vist og opdaget.

Festivalen giver publikum mulighed for at dykke ned i film fra de mest dynamiske filmiske centre i verden, men også at opleve film, som ikke normalt ses i de bredere distributioner.

Læs mere om festivalens profil.

 

 

Dansk Kulturinstitut i Polen har samarbejdet med festivalen om den danske deltagelse i festivalen og har støttet deltagelsen af filmkritiker Maria Bjerregaard, som sammen med 10 andre unge professionelle filmskribenter er med i A Sunday in the Country, der er festivalens årlige workshop for unge filmanmeldere og -kritikere. Workshoppen giver mulighed for at dele erfaringer og opbygge et internationalt netværk.

 

 

Filmkritiker Samina Jakobsen var inviteret til “A Sunday in the Country”

In The Dark Room var det første samarbejde mellem instruktør Anna Maria Helgadottir og producer Per Damgaard Hansen . Foto: DFI.

Desuden har DKI også samarbejdet med festivalen om dens anden begivenhed for professionelle filmfolk; New Horizons Studio +, der er mødested for internationale filmskabere med det formål at støtte talentfulde instruktør/producer teams i deres arbejde med nye produktioner. Til dette program er inviteret producer Per Damgaard Hansen og instruktør Anna Maria Helgadottir, der tidligere sammen har lavet In The Dark Room. 

New Horizons Studio + består af workshops og oplæg i kreativt samarbejde med andre filmteams, hvor det danske team vil arbejde med marketingplaner og kommunikation om deres kommende film “If the light takes us”.

 

New Horizons Filmfestival er absolut et besøg værd og har med tiden vokset sig til at blive en af de mest besøgte filmbegivenheder i Polen og i Europa med mere end 100,000 publikummer hvert år.

 

 

New Horizons International Film Festival:
https://www.nowehoryzonty.pl/index.do

26 juli – 5 august 2018, Wrocław

 

A Sunday in the Country
29.07-1.08.2018.

 

New Horizons Studio+

27.-30.07.2018.