fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
14 · 06 · 2018

Fri koncert med Daniel Jobim Quintet (BRA/DK) fejrer DKI Brasiliens 10 år

Daniel Jobim Quintet (BRA/DK)

Dansk Kulturinstitut i Brasilien fylder 10 år, samtidig fejrer Bossa Novaen 60 års jubilæum

I Danmark bliver dette fejret med et sublimt musikalsk møde med Bossa Novaens DNA. Daniel Jobim Quintet (BRA/DK) spiller 2 koncerter i Danmark, først i Musikhuset Dexter, d. 13. juli, og dagen efter, d. 14. juli, en stor, åben koncert i Kongens Have under CPH JAZZ Festival.

 

 

Maibrit Thomsen, der har været leder af Kulturinstituttet i Brasilien igennem de sidste 9 år, glæder sig over at musikken har været med til at rykke danskere og brasilianere tættere på hinanden:

 

Musikken er måske den kunstform, der generelt taler mest til vores hjerter. I mødet mellem musikere fra den meget frie, bløde og til tider lidt rytmisk skæve brasilianske musik og de danske jazzmusikere med deres anderledes harmonier, lidt fastere takt og sommetider meget eksperimenterende traditioner, søger vi en interkulturel dialog, der kan være med til at skabe en større forståelse for hinanden, både som kunstnere, som publikum og som mennesker.

Vi ser det som vores fornemmeste opgave at skabe platforme, hvor kunstnerne inspireres i hinanden, og at publikum oplever denne inspiration som en “driver” til at blive mere nysgerrig på at forstå hinandens kulturer. Vi oplever, at vi med vores virke de sidste 10 år, gennem musikken har formået at rykke vores to verdner lidt tættere sammen.

 

 

Daniel Jobim, brasiliansk pianist, komponist og sanger, bærer på eleganteste vis det navn, der definitivt satte Brasilien på det musikalske verdenskort. Han er nemlig barnebarn af den legendariske Bossa Nova komponist Antonio Carlos Jobim.

Kendt af alle i Brasilien under kælenavnet Tom Jobim, var han manden bag udødelige klassikere som The Girl From Ipanema, Quiet Nights, Desafinado og mange andre sange, der skabte en reel musikalsk revolution i 1960’erne, og er blevet en del af jazzens standardrepertoire.

Daniel Jobim har optrådt med kæmper som Sting og Stevie Wonder, og optrådte for et verdensomspændende publikum til åbningsceremonien for OL i Rio de Janeiro 2016.

 

Daniel Jobim spillede den ikoniske The Girl From Ipanema ved åbningen af Rio2016

Daniel er ikke bare arving af navnet, men også af Tom’s musikalske sofistikation and sensibilitet. Genetikken har desuden udstyret ham med en stemme, der er meget lig bedstefarens, hvilket gang på gang skaber en effekt af at høre Tom selv synge og spille. Hans koncerter er dog ikke kun en musikalsk rejse gennem tid og rum, for Daniel bygger, med sin egen personlighed og musikalitet, videre på traditionen med nye elementer, arrangementer og versioner, så Bossa Novaens i hans hænder stadig står som et højdepunkt for den store musikalske rigdom, Brasilien tilfører verden.

I denne udgave af showet “Daniel canta Tom”, akkompagneres han af den brasilianske guitarist og producer Maurício Pacheco og tre danske topmusikere, alle med en glødende kærlighed til Bossa Nova og brasiliansk musik i al sin mangfoldighed: Christian Von Bülow, altsax og tværfløjte; Morten Ankarfeldt, kontrabas; og Niclas Campagnol, trommer.

 

Daniel Jobim Quintet spiller to koncerter i Danmark i 2018:

i Musikhuset Dexter, d. 13. juli, og under CPH Jazz Festival, 14. juli, i Kongens Have.

 

Daniel Jobim Qintet (BRA/DK) består af:

  • Daniel Jobim: piano og vokal
  • Maurício Pacheco: guitar
  • Christina von Bülow: altsax og tværfløjte
  • Morten Ankarfeldt: kontrabas
  • Niclas Campagnol: trommer