fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
23 · 05 · 2018

Prisbelønnet brasiliansk skuespillerinde opfører dansk monolog-klassiker

Skuespiller og instruktør Søren Hellerup bringer brasiliansk scenekunstner til CPH Stage

 

 

Skuespiller, teaterinstruktør og –producer Søren Hellerup bringer den danske klassiker Rejsen til de grønne skygger til CPH Stage, i en opsætning der har hentet nyt liv i Brasilien. Den prisbelønnede brasilianske skuespillerinde Bete Dorgam spiller rollen, som en kvinde der beretter sit liv fra fødsel til død.

 

Rejsen til de grønne skygger er skrevet af dramatikeren Finn Methling, og blev hans store gennembrud da den havde premiere i 1952. I den nye opsætning med Bete Dorgam på scenen, vil det danske publikum få chancen for at høre klassikeren om vores eksistens få nyt liv, gennem det portugisiske sprog (der vil være engelsk oversættelse).

 

Dorgam er særligt berømmet for sit arbejde på scenen, hvor hun både spiller og instruerer, men har også medvirket i serier og film, foruden at undervise i skuespil. Ud over at mestre dramatiske roller, viderefører hun også en klovnetradition, som hun sætter højt og som ifølge hende selv informerer hele hendes tilgang til skuespilkunsten. Hun har modtaget Brazil prisen (Brasiliens Reumert), Sao Paulos største teaterpris Shell prisen, samt filmprisen APCA.

 

Køb billetter til forestillingen her

 

Søren Hellerup og brasiliansk-nordisk teater

Det er ikke første gang Søren Hellerup bringer teatertraditioner fra Norden og Sydamerika sammen. Han har boet og arbejdet i Brasilien i en årrække, og har her bl.a. stået bag produktionen af August Strindbergs og Dorrit Willumsens Den Stærkeste I og II i en opsætning med et brasiliansk cast. Den forestilling besøgte sidste års CPH Stage.

 

Nyopsætningerne af de nordiske klassikere er ikke bare interessante at opleve for det danske teaterpublikum. Stykkerne der bl.a. behandler forholdene mellem kønnene, har stor relevans i en nutidig brasiliansk sammenhæng, hvor der kan være tendens til, at prøve at fastholde et stereotypt billede af kønnenes roller og måden de omgås hinanden på.