fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
28 · 02 · 2018

Det russiske Glinka Korskoles Drengekor besøger nordiske lande

I marts 2018 besøger Glinka Korskoles drengekor Denmark, Finland og Sverige, som led i et internationalt projekt under Dansk Kulturinstitut, der skal promovere klassisk kormusik i Østersøregionen.

Musik forener unge på tværs af Østersøen – Nordisk besøg fra Glinka Korskoles Drengekor

Et af de bedste russiske drengekor optræder med Cantores Minores i Helsinkis Domkirke, med Stockholms Studentsångare på Riddarhuset i Stockholm og i Uppenbarelsekyrkan i Saltsjöbaden, med Københavns Drengekor i Vor Frue Kirke, og på Russisk Center for Videnskab og Kultur i København. Koncerterne byder på fragmenter af “Den guddommelige liturgi Skt. Johannes Chrysostomos” af Sergey Rachmaninoff (1873-1943) og Pavel Tsjesnokov (1877-1944), såvel som russiske folkesange, under direktion af Kunstnerisk Leder og Dirigent, den Ærede Russiske Kunstner, Vladimir Begletsov.

 

Formålet med projektet er at styrke de professionelle netværk mellem nordiske og russiske korskoler, starte udvekslingsprogrammer og dele “best practice” inden for undervisnings- og ledelsesteknikker gennem koncerter og workshops. Projektet vil medvirke til at støttekunstneriske initiativer, undersøge processer inden for musikuddannelse gennem dialog mellem forskellige kulturer, og fremme nordisk og russisk interesse for kunst, kultur, musik og sprog i Østersøregionen.

 

I oktober 2017, besøgte Københavns Drengekor Skt. Petersborg. Deres koncert i Kapellet og Isak-katedralen var organiseret i samarbejde med Glinka Korskole med stor succes. Det er planen at skabe Skt. Petersborgs Internationale Festival for Drengekor, og invitere danske, finske og svenske kor i efteråret 2018.

 

Glinka Korskoles Drengekor

Glinka Korskole er den ældste professionelle akademiske institution i Rusland. Rødderne går helt tilbage til 1479, hvor Regentens Kor af Syngende Skriftlærde (stiftet af Ivan III den Store, Storfyrste af Moskva, i 1476) åbnede sit Ynglingekor. Ynglingekoret deltog i fejringen der markerede stiftelsen af den Russiske Stats nye hovedstad i 1703, og efterfølgende har ensemblets historie været uforløseligt forbundet med Skt. Petersborgs.

 

Her kan du se en video om Glinka Korskoles Drengekor

 

Koncertprogram:

Søndag d. 4. marts: med Cantores Minores i Helsinkis Domkirke, kl. 17.00 (gratis adgang).

 

Tirsdag d. 6. marts: med Pelle Olofson i Uppenbarelsekyrkan i Stockholm, kl. 19.00 (gratis adgang).

 

Onsdag d. 7. marts: med Stockholms Studentsångare på Riddarhuset i Stockholm, kl. 19.00 (gratis adgang).

 

Fredag d. 9. marts: med Københavns Drengekor i Vor Frue Kirke, kl. 20.00 (billetter på: ticketmaster.dk).

 

Lørdag d. 10. marts: Russisk Center for Kultur og Videnskab i København, kl. 18.00 (gratis adgang med registrering på: ruscenter@mail.dk).