fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
06 · 02 · 2018

Dansk Kulturinstitut inviterer danske tegnere til Belgian Comic Strip Center

Tre danske tegnere gæster en årlig meet and greet workshop på det belgiske tegneseriemuseum Belgian Comic Strip Center

 

Meet and greet på Belgian Comic Strip Center

Tegneseriemuseet Belgian Comic Strip Center åbner hvert år dørene for et arrangement, der lader tegnere møde repræsentanter for franske og hollandske forlag. Det er en mulighed for at præsentere sit materiale og få konstruktiv kritik, under afslappede forhold. I år er tre danske tegnere med ved bordet, støttet af Dansk Kulturinstitut i Bruxelles og Statens Kunstfond. De tre tegnere er Ida Felicia Noack, Karoline Stjernfelt og Adam O. De er nogle af de mest spændende navne på den danske tegneseriescene lige nu.

 

Følg linket her for at læse mere om mødet med forlæggerne (på engelsk)

 

Den danske deltagelse i workshoppen bringer både de tre gæster tættere på en udgivelse i udlandet, og medvirker til at skabe interesse for dansk tegneseriekunst uden for egne grænser. Belgierne er et tegneserieelskende folk og har en stolt tradition, der tæller navne som Hergé (Tintin), Morris (Lucky Luke) og Peyo (Smølferne).

 

Tegnerne

Ida Felicia Noack har udgivet to større værker, Rævhul (2015) og Klip Mig (2016), som begge er centreret omkring intime relationer og (utilfredsstillende) sensualitet. I Rævhul bruger hun figurer der leder tankerne hen på Snuden og Jungledyret, til at fortælle en historie der bestemt ikke er for børn. Klip Mig skildrer et erotisk møde på et hotelværelse, men på en facon der stritter imod genrekoventionerne for det erotiske. Ida Felicia Noack var i 2016 nomineret til både Pingprisen og Deleuran-prisen i kategorien Bedste Danske Debut.

 

Adam O er en alsidig kunstner, der både har produceret satiretegninger, børnebøger, og dystre fortællinger om undergang og mareridt. Hans debut i fuld længde var den dystopiske fortælling Ruiner (2011). I 2015 udgav han et tegnehæfte helt uden tekst, Kakofonia, som blev nomineret til Deleuran-prisen for Bedste Danske Tegneserie samme år. Hans seneste udgivelse er sidste års Tonni 2 Ton og Jagten på Hugtanja.

 

Karoline Stjernfelt har bidraget til flere publikationer, og er med i kollektivet Random Walk Comics, der i 2015 producerede udstillingen SPACE. Hun debuterede med sin første graphic novel, I Morgen Bliver Bedre 1. Kongen, i 2015. Den fortæller historien om Struensee, Christian VII og Caroline Mathilde, og vandt Pingprisen og Deleuran-prisen for Bedste Danske Debut i 2016. Desuden var den nomineret til Bedste Danske Tegneserie ved begge uddelinger, og Karoline Stjernfelt var nomineret i kategorierne Bedste Danske Tegneserietegner og Bedste Danske Tegneserieforfatter ved Deleuran-prisen. Næste del af I Morgen Bliver Bedre skal udkomme i år.