fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
17 · 01 · 2018

Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede Danmarks kultursatsning

På Dansk Kulturinstitut er vi stolte af, at vi d. 16. januar havde besøg af Statsminister Lars Løkke Rasmussen i Riga. En varm tak til statsministeren for ikke at glemme betydningen af det kulturelle samarbejde, specielt i en tid, hvor fokus er på det forsvars- og sikkerhedspolitiske

 

Statsministeren lykønskede Letland med 100 års-jubilæet ved et besøg i det smukke nationalbibliotek i Riga, der markerede lanceringen af Danmarks kultursatsning i de baltiske lande i 2018-19, hvor Estland, Letland og Litauen fejrer 100året som selvstændige stater.

Fra lettisk side blev besøget markeret ved taler af Letlands kulturminister Dace Melbārde og leder af biblioteket Andris Vilks.

Som gave til biblioteket forærede statsministeren en udgave af Saxos historiske krønike “Gesta Danorum” (Danernes bedrifter), der er det tidligste danske værk, som omtaler landet Letland.

 

 

Den baltiske kultursatsning

Ved statsministerens besøg blev det danske program for fejringen af Letlands 100 år i 2018 præsenteret. Programmet er bredt og omfatter aktiviteter om kreative industrier, klassisk musik, børn og unge, søfartshistorie og sport.

 

Pressemeddelelse fra Slots- og Kulturstyrelsen

 

Letland er sammen med de øvrige lande i Østersøområdet et prioriteret område for Det Internationale Kulturpanels strategi for 2017-2020.

Formålet med den baltiske satsning er at styrke og forny dialogen og de kulturelle bånd Danmark og de baltiske lande imellem. Historisk set har Danmark solide kulturelle og politiske relationer til de baltiske lande. Disse tætte bånd ønsker Danmark at styrke og udvikle med udgangspunkt i fejringen af Letland og Litauens jubilæer som selvstændige stater i 2018 og Estlands jubilæum i 2019. Satsningen koordineres af Dansk Kulturinstitut i samarbejde med de danske ambassader i de tre lande.

 

 

Fotos: Dansk Kulturinstitut i Riga.

Se videoen fra Statsminister Lars Løkke Rasmussens besøg i Riga, produceret af DKI i Estland, Letland og Litauen.