fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
22 · 11 · 2017

Arctic Art Forum i Arkhangelsk – fokus på Slow Culture

Arctic Art Forum – Slow Culture præsenterer diskussion af kvalitet i hverdagskulturen

Arctic Art Forum

Den 25. og 26. november er der Arctic Art Forum i Arkhangelsk i det nordvestlige Rusland. Finn Andersen, leder for Dansk Kulturinstitut i Skt. Petersborg, åbner forummet, sammen med Andrey Shalyov, Norges honorære konsul, Michele Renee Widerøe, NODA (Nordnorsk Design- og Arkitekturcenter), Maxim Bomstein, generaldirektør for feriebyen Malye Karely, Maria Skomorokhova, generaldirektør for eventagenturet Pervaya Studia, og kuratorer for Arctic Art Forum, Ekaterina Sharova og Kristina Dryagina.

 

Ud over at deltage ved åbningen af dette års forum deltager Finn Andersen også i en debat om bæredygtig udvikling i og uden for byer. Det overordnede tema for forummet er Slow Culture, konceptet bliver forklaret i programmet:

 

“Kultur er den sofa vi sover på, det er tandbørsten vi bruger om morgenen, det er tidsplanen ved busstoppestedet, det er bussen selv.

Slow culture handler om produktionen af ting, som har indflydelse på hverdagslivet for folk i Norden.

En kjole, et interiør, en illustration, en lampe, en park, en tallerken, en plakat, en vogn – alle disse ting bliver produceret af designere. Tiden der bliver brugt på produktionen hænger sammen med tingenes kvalitet. Hvad ville vi vælge i dag: kvalitet eller kvantitet? Fast food, hurtig kultur eller den unikke karakter?”

 

Arctic Art Forum blev også afholdt sidste år, med temaet Embodied Knowledge. Her udfordrede man bl.a. forståelsen af begreberne hovedstad, professionel og det samtidige.

 

DKI har medvirket til at implementere Arctic Art Forum, med støtte fra Det Nordiske Ministerråd, som del af et projekt der skal styrke det nordisk-russiske samarbejde om klimaspørgsmål.

 

Billeder: http://www.arcticartforum.com/