fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
02 · 11 · 2017

Kenneth Dahl Knudsen og “Tété” i Letland og Litauen

Den danske bassist Kenneth Dahl Knudsen har samlet bandet Tété. Nu spiller de i Letland og Litauen

Kenneth Dahl Knudsen og hans band Tété spiller koncerter i Pashkevich Jazzclub, Riga, 3. november, og i Jazzcellar 11, Vilnius, 4. november.

 

Kenneth Dahl Knudsen siger om Tété:

Da jeg var meget lille, før jeg kunne tale… gav jeg på en eller anden måde mig selv et navn. Et ord jeg sagde når jeg manglede noget. Min mor kaldte mig stadig det navn indtil den dag hun døde…… Tété. Det har en glad klang, og jeg ser en dreng for mig, der voksede op et trygt, kærligt sted…. Med det her projekt prøver jeg at finde tilbage dertil.

 

Jeg har skrevet så meget sørgelig musik de sidste år, måske fordi jeg bliver mere moden, men også fordi min mor var syg. På hendes dødsleje fortalte hun mig det var meget vigtigt, at jeg lever mit liv fuldt ud. At jeg husker at have det sjovt.

 

Med det i tankerne, og med den barnligt klingende lyd i mit kaldenavn, bestemte jeg mig for at sammensætte et band der kan få mig til det…. de kan få mig til at have det sjovt. Med rytmiske indflydelser fra Afrika og Latinamerika… udtryksfuldheden fra de jødiske folkesange og de harmoniske elementer fra vores europæiske tradition, har jeg nu et band der kan følge mig hvorend jeg vil hen i musikken…. og forhåbentlig…. kan det lede mig tilbage til Tété.

 

Bandet består af:

Uri Gurvich – Israel – Saxofon
Brian Massaka – Congo/Polen – Guitar
Gauthier Toux – Frankrig – Klaver
Rodolfo Zuniga – Costa Rica – Trommer
Kenneth Dahl Knudsen – Danmark – Bas