fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
10 · 10 · 2017

Jan Gehl satellitudstilling under Tallinn Arkitekturbiennale

Jan Gehl udstilling

Som en satellitbegivenhed til Tallinn Arkitekturbiennale (TAB), sætter udstillingen “Changing Mindsets” fokus på det enestående arbejde Jan Gehl har udført som teoretiker, forsker og skribent på området menneskers adfærd i urbane sammenhænge. Den fremstiller Gehl’s ideer, om behovet for at (dygtige) planlæggere af byudvikling tager mennesket med i deres beregninger.

Ifølge Gehl er idealet at skabe muligheder for socialt liv og mellemmenneskelige møder, i stedet for kun at tænke på økonomiske perspektiver eller arkitektoniske budskaber. Changing Mindsets blev skabt af Dansk Kulturcenter i Beijing i forbindelse med fejringen af Jan Gehls 80-års fødselsdag i 2016 .

 

Udstillingen blev dengang vist på Dansk Kulturcenter i Beijing, og tidligere i år kunne man opleve den i Riga. Jan Gehl vil være til stede ved åbningen i Tallinn d. 10/10.

 

Organisatorer og kuratorer er: Dansk Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen, Den Danske Ambassade i Estland, TAB, Erik Messerschmidt (Dansk Kulturcenter i Kina) og arkitekt Liva Kreislere (LV).

 

 

Tallinn Arkitekturbiennale

TAB forsøger at give brugbare svar på store spørgsmål til byudvikling nu og i fremtiden. Hvert andet år siden 2011 har biennalen fundet sted, hvert år med særlig opmærksomhed på et eller flere temaer. I år er fokus på byen som rum for forskellige sameksisterende dynamiske systemer, og på hvordan kommende teknologier og materialer vil transformere det traditionelle bylandskab. Bio- og informationsteknologi præsenterer arkitekter, og andre der beskæftiger sig med byplanlægning med revolutionerende nye måder at skabe organiske bygninger, der lever, ånder, og renser luft og vand! De muligheder bliver udforsket under TAB 2017.

 

Læs mere om Changing Mindsets

Og om TAB2017