fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
04 · 10 · 2017

BÅDTEATRET på “BALTIC HOUSE” Teaterfestival

Det danske dukketeater BÅDTEATRET præsenterer deres forestilling “Jernring” under Baltic House festivalen i Skt. Petersborg 8.-9. oktober.

 

 

“Jernring” er en visuelt betagende og poetisk dukkeforestilling. Den fortæller historien om en familie, der prøver at undslippe belejringen af Leningrad under Anden Verdenskrig. Manuskriptet er Sjostakovitjs Leningrad Symfoni. Symfonien spilles i fuld længde, som lydspor til “Jernring”. Den tavse forestilling giver liv og billeder til musikkens drama.

Hovedpersonerne er en pige, hendes far og bedstemor. De prøver at overleve sulten og kulden, der præger den besatte by. Faren mister sin familie til krigens gru, men på trods af alt overlever han. Gennem hans tro på kunstens og poesiens kraft, lykkes det ham at fortsætte selvom han er alene. Publikum mærker hans styrke og kærlighed, og glædes sammen med ham.

 

 

Kritikerne har skrevet:

“… en fabelagtig dukketeatertolkning… Sulten sætter sig i tilskueren, så man bliver helt rystet og stille.” – Anne Middelboe, Information

 

“… mødet med Sjostakovitjs musik og sultens kulsorte konsekvenser gør Bådteatrets prisbelønnede forestilling gennemført gribende.” – Søren Schauser, Berlingske Tidende

 

“Man sidder med beundring for gruppens fire dukkeførere, der utroligt dygtigt formår at lade egne arme og ben levendegøre de markante dukker.” – Knud Cornelius, Frederiksborg Amts Avis.

 

 

Bådteatret er en eksperimenterende dukke- og animationsteatertrup, som har til huse på en gammel fragtbåd i København. Bådteatret prøver vedvarende at udforske det grænseløse rum som teatret kan åbne for.

 

http://www.baadteatret.dk/