fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
27 · 09 · 2017

Forfattere Jakob Vedelsby og Morten Brask oversat til russisk

D. 28. september præsenteres to bøger af danske forfattere i russisk oversættelse på Dansk Kulturinstitut i Skt. Petersborg

 

 

Præsentation af bøger

 

Ved et arrangement på Dansk Kulturinstitut i Skt. Petersborg bliver romanerne Skyggespor og En pige og en dreng, af henholdsvis Jakob Vedelsby og Morten Brask, præsenteret i russisk oversættelse.

Det sker ved den russiske forfatter Jegor Fetisov, som har været med til at udveksle idéer med den danske litterære scene igennem længere tid. Bl.a. har han deltaget i en litterær salon på Kulturmødet på Mors i 2015, faciliteret af Dansk Kulturinstitut i Rusland. Endvidere har han bidraget til bogen Frihed og skæbne, en novellesamling med tekster af 10 russiske og 10 danske forfattere, udgivet i et samarbejde mellem Dansk Forfatterforening, Dansk Kulturinstitut i Rusland og Skt. Petersborg Forfatterforening i 2015.

 

 

Bøgerne

 

Skyggespor er en bog der lader en nær personlig fortælling slynge sig sammen med afsløringen af et internationalt komplot. Hovedpersonen er filminstruktøren Peter Bellman, der befinder sig i en midtvejskrise, da en tidligere kollega rækker ud til ham fra graven, og sætter ham i gang med at undersøge en sammensværgelse imod indvandring til Europa. Romanen følger altså både Bellmans personlige historie, herunder hans forhold til sin familie, og tematiserer det store emne som flygtningekrisen er blevet i disse år.

 

I En pige og en dreng får man et indblik i et parforhold, der bliver rystet ud af balance af ønsket om at få et barn. Kærlighedshistorien starter på universitetet, hvor fortælleren, der forbliver unavngivet, forelsker sig i den smukke Maya. De finder sammen, og da hun ønsker at få børn indvilger fortælleren, med fatale konsekvenser. En tæt og vedkommende historie.

 

 

Forfatterne

 

Jakob Vedelsby har skrevet flere romaner og fik sit internationale gennembrud med Menneskeloven i 2011, som er udkommet på flere sprog, herunder tysk og kinesisk. Han er uddannet cand.phil. i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet. Fra 2014-17 var han formand i Dansk Forfatterforening.

https://www.jakobvedelsby.net/

 

Morten Brask er uddannet cand.mag. i Filmvidenskab fra Københavns Universitet. Han har udgivet en lang række bøger, både nonfiktion og romaner. Han har bl.a. høstet stor anerkendelse i Frankrig, hvor hans romandebut, Havet i Theresienstadt, vandt ham prisen Prix du Roman Fnac.

http://www.mortenbrask.com/