fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
14 · 09 · 2017

Gæsteforelæsning om kinesisk litteratur på Københavns Universitet

Den 7. september var Dansk Kulturinstitut medarrangør til en åben gæsteforelæsning af de fire kinesiske forfattere Bi Feiyu 毕飞宇, Yang Hongying 杨红樱, Dongxi 东西 og Ge Fei 格非 på Københavns Universitet.

 

Forelæsningen fandt sted efter et seminar, der sammenførte repræsentanter fra China Writers Association og Dansk Forfatterforening, såvel som adskillige repræsentanter fra den danske litterære verden.

 

Forelæsningen blev skudt i gang med en oplæsning fra hver af de fire forfattere, hvilket gav publikum et førstehåndsindtryk af de mange facetter af nutidig kinesisk litteratur: fra Yang Hongyings oplæsning af sin poetiske og rytmiske børnelitteratur, der bærer præg af stilistiske træk fra klassisk kinesisk, til Bi Feiyus læsning fra sin bog ‘Massage’ (推拿), der er ladet med vernakulært sprog, og fra hvilken han undlod at oplæse enkelte passager, som han med et grin måtte bekendtgøre, var for kulørte for de yngste blandt publikum.

 

BI Feiyu i dialog med publikum

Efter oplæsningen delte forfatterne deres tanker omkring, hvad der motiverer og inspirerer dem i deres arbejde. Derefter blev gulvet åbnet for spørgsmål fra det fremmødte publikum, der tog velkomment imod muligheden for at indgå i dialog med forfatterne.

 

Forelæsningen tiltrak omkring 70 deltagere, hvilket demonstrerer en substantiel og vidtrækkende interesse i begivenheden fra mange forskellige leder og kanter. Der var fremmødte ikke blot fra Kinastudier på Københavns Universitet, men også gymnasieelever, forfattere og oversættere, akademikere, undervisere og kinesere bosat i Danmark.

 

Forelæsningen var organiseret af Dansk Kulturinstitut i samarbejde med China Writers Association, Mai Corlin fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, ThinkChina og Asian Dynamics Initiative.

 

Få de seneste nyheder
Sign up