fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
13 · 09 · 2017

Dansk Uge i Poznań: arkitektur workshops for børn i Concordia Design

Danske arkitekter laver workshops for børn under Dansk Uge i Poznań

Tårnhøje konstruktioner og arkitektur inspireret af naturen vil være temaerne for de to arkitektur workshops for børn og unge, som to danske arkitekter og forfattere, Malene Abildgaard og Julie Dufour Wiese vil afholde under den danske uge i Poznań. Bland andre vil Jørn Utzons metoder og projekter blive brugt som model og udgangspunkt for det kreative arbejde med de unge polakker. Arrangementerne finder sted på kreativitetscentret Concordia Design.

 

Begge arkitekter er arbejder på arkitekthuset My Little Architect, hvor de arbejder med arkitektur i børnehøjde, og bruger den til at inspirere og styrke børnenes kreative og innovative tankemønstre. Desuden er de sammen forfattere til to bøger om arkitektur for børn, Byg, tegn og lær med alverdens arkitekter og Utzons Univers. Deres engagement i Poznań-projektet har til formål at bringe metoderne der bliver brugt i Danmark, til at undervise i arkitektur og byudvikling tættere på Polen, men projektet skal også fungere som gensidig inspirationskilde og udveksling af erfaringer.

 

De to workshops kommer til at udgøre en del af Dansk Uge på Concordia Design Center, under logoet “Dania do Poznania” (Danmark til Poznań), der giver byens indbyggere en chance for at få bedre indblik i nogle af de antagelser man typisk gør sig om Danmark. Gennem ugen kan man lære om dansk arkitektur, håndværk, det danske køkken, cykelkultur og mere endnu. Alt finder sted i et lækkert revitaliseret, gammelt trykkeri, med udvikling og kreativitet i fokus.

 

Dansk Kulturinstitut er partner i projektet. Der er givet støtte fra Dansk Kulturministerium og Dansk Udenrigsministerium.

 

Arkitektur workshops med Malene Abildgaard og Julie Dufour Wiese (My Little Architect)

18. november 2017 (Dansk Uge i Poznań 13.-19. november)

Concordia Design

Poznań, ul. Zwierzyniecka 3

 

Alle fotos: Jens Hemmel

 

Læs mere om polsk-dansk arkitekturudveksling:

Borgerinddragelse og engagement

Bæredygtig udvikling

Smart arkitektur