fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
17 · 06 · 2017

Aarhus x Riga: 3D lydinstallation i Aarhus’ Botaniske Have den 21. og 22. juni

Et to-årigt samarbejde på tværs af Danmark og Letland kulminerer med en 3D-lydinstallation i Aarhus’ Botaniske Have den 21. og 22. juni 2017. Det aarhusianske spillested Radar og de tre aarhusianske musikere Merlyn Silva, Filip Ja og Olga Szymula har siden februar 2016 samarbejdet med både Dansk Kulturinstitut i Riga og de tre lettiske kunstnere Anna Kirse, Toms Auniņš og Sabine Moore.

Det overordnede mål med projektet er at støtte op om den elektroniske musik i Aarhus, for at styrke koncertaktiviteterne og de mange talenter, til glæde for både de elektroniske musikere og publikum.

Solstice study with 72 speakers by 6 composers.

Væksthusene og Botanisk Have, Aarhus.
Den 21. og 22. juni kl. 20.00 – 22.00.

Pris : 40 Dkr
_____

Værket “Solstice study with 72 speakers by 6 composers – on opposite coasts of one sea” er kulminationen af det to-årige samarbejde mellem de lettiske og danske kunstnere Sabine Moore, Filip Johan Arnestad, Toms Auniņš, Anna Ķirse, Merlyn Perez-Silvaa og Olga Szymula.

Gruppen har på baggrund af koncerter på Radar og under den lettiske lydkunstfestival Skanu Mezs formet tætte kunstneriske bånd, der er afgørende for at skabe et værk for Væksthusene i Botanisk Have i Aarhus.

 

Hør de 6 kunstnere her

 

Værket tager udgangspunkt i traditioner, symboler og betydninger der forbindes med midsommer som både kulturel og som en faktisk sanselig hændelse. Til dagligt udgør Væksthusenes 72-multikanals lydssystem et sonisk tæppe, der har til formål at skabe en oplevelse af at bevæge sig rundt i forskellige verdensdele, men forvandles med dette værk til en rumlig fortælling.

 

Med dramaturgiske greb og et særligt 3d-lyddesign for 72-højttalere har gruppen skabt en specifik oplevelse, som kun kan opleves i Væksthusene. Det sanselige samspil med floraen, luftfugtigheden, arkitekturen og publikums måder at bevæge sig på i de forskellige områder tages alt sammen i betragtning med sigtet om at skabe en helhedsoplevelse.

 

I samarbejde med Dansk Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen, CAVI, Væksthusene og Aarhus Universitet præsenterer Radar to aftener med et værk som er det første af sin slags i Væksthusene i Aarhus Botaniske Have.

 

Koncerten er en del af Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad

 

Se mere om tilblivelsen af værket i videoen nedenfor.

 

Obs: Værkets varighed er ca. 30 minutter – man kan derfor fint komme og gå i tidsrummet kl. 20-22.

 

Læs mere her: http://radarlive.dk/aarhusxriga