fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
06 · 06 · 2017

Foredrag med Denis Rivin: New Materiality – New Technologies in Service of Inhabitants of Future Cities

Den 7. juni 2017 giver kurator Denis Rivin et tankevækkende foredrag i Warshawa om de seneste trends og nogle af de banebrydende teknologier, som vil forandre vores samfund i den nærmeste fremtid.

 

Spørgsmålene er mange: Hvilken forbindelse har digitalisering til demokratisering? Hvordan kan teknologi være til gavn for byudvikling? Hvordan kan man være kritisk optimist, når det kommer til fremtiden?

 

Udviklingen af nye teknologier har en vidtrækkende betydning for alle aspekter af vores liv. Hvor nogen er optaget af at eksperimentere med, hvordan disse nye teknologier kan bruges til gavn for mennesket, er andre skeptiske over for kunstig intelligens, selvkørende biler, robotter og smart city styresystemer. Selv på steder, hvor miljøet virker analogt, implementeres nye teknologier.

 

Denis Rivins foredrag vil blive efterfulgt af workshops og en ’walk’ den 8. juni 2017 fra pl. Małachowskiego til pl. Defilad. Der har været stor interesse for dette arrangement, som allerede er udsolgt.

 

Denis Rivin er født i 1984 i Kiev, Ukraine, og har boet i Danmark siden 1991. Han har en uddannelsesmæssig baggrund i Kunsthistorie fra Københavns Universitet og i Digital Design og Kommunikation fra IT-Universitetet i København. Denis Rivin har arbejdet med kulturelt entreprenørskab i bred forstand, bl.a. med magasinudgivelser og som projektmedarbejder ved Dansk Kulturinstitut i Skt. Petersborg fra 2011-2012, hvor han medvirkede til at planlægge udstillinger, koncerter og andre projekter. I 2013 skiftede han fokus til fremtidsstudier og er nu primært optaget af emner indenfor teknologisk udvikling, social interaktion og globale modstandsbevægelser. Denis Rivin har desuden grundlagt to start-up virksomheder; Ima Read, en softwareløsning, som nytænker interfacen mellem brugeren og den digitale tekst, og ’OF COURSE OFF COURSE’ – et kommunikationsbureau, som fokuserer på globale forbedringer i en tid med konstante negative ”breaking news”.

 

Arrangementet er organiseret af Bęc Zmiana Foundation, som støtter kunstneriske og kulturelle aktiviteter, der er rettet mod at udforske måder, hvorpå tidsånden kommer til udtryk. Organisationen fungerer som initiativtager til interdisciplinære arrangementer, som engagerer forskellige aktører inden for kunst, arkitektur, design og musik, og størstedel af arrangementerne finder sted i det offentlige rum.

 

Foredraget er en del af SYNCHRONIZACJA 2017.

Tid: 7. juni 2017 kl. 18.

Sted: The City of Warsaw Public Library, ul. Koszykowa 26/28

Foredraget foregår på engelsk.

 

The Public Library of Warsaw og Fundacja Puszka er partnere i arrangementet. NOTES.NA.6.TYGODNI har bidraget med mediedækning.

 

Afholdes i samarbejde med Dansk Kulturinstitut i Polen.

 

Foto af Maria Bordoff.