fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
06 · 02 · 2017

Forfattermøde i Warszawa med Kim Leine

Literature at Jasna er en række regelmæssige forfattermøder i Warszawa med det formål at præsentere polakkerne for bredden af europæisk litteratur, skabe kulturudveksling og bedre forståelse blandt borgere i EU.

 

Forfatteren Kim Leine er inviteret til Warszawa for at præsentere sin bestseller roman Profeterne i Evighedsfjorden, der sidste år udkom på det polske forlag W.A.B. Publishing House.

Profeterne i Evighedsfjorden er Leines tredje roman og bliver kaldt for “et monument over tabet af den danske uskyld i Grønland”.

 

I den engelske avis  The Guardian omtaler Liz Jensen romanen som “an astonishing, hallucinatory journey into the frozen heart of Denmark’s colonial darkness.”

 

Kim Leine (1961) er født i den norske by Bø, og har boet og arbejdet 15 år i Greenland. I 2013 modtog han Nordisk Ministerråds litteraturpris for Profeterne i Evighedsfjorden.

 

Profeterne i Evighedsfjorden er oversat til polsk af Justyna Haber-Biały og Agata Lubowicka, som også vil være tilstede ved forfattermødet i Warszawa.

 

Dansk Kulturinstitut i Polen har arrangeret forfattermødet med Kim Leine i samarbejde med Europa Kommissionens repræsentation i Polen.

 

 

Literature at Jasna

Forfattermøde med Kim Leine: Profeterne i Evighedsfjorden.

7. februar 2017, kl. 18:00

Registration

 

The European Commission Representation in Poland

ul. Jasna 14/16a, Warsaw

 

Mødet foregår på dansk med oversættelse til polsk.

Moderator: Michał Nogaś