fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
01 · 02 · 2017

Små kokke – stor smag

Med en smage-workshop for skoleelever Little Chefs – Great Taste / Små kokke – stor smag har Dansk Kulturinstitut i Riga indledt et nyt projekt i Letland med fokus på smagsoplevelsen og sunde madvaner.

 

I samarbejde med Janis Jenzis, der står for kantinen på Rigas Doma kora skolā, arrangerede DKI en gastronomidag for en gruppe på 16 af skolens elever.

Selve programmet for dagen blev lavet i samarbejde med Laura Vana. Estiske Laura Vana er cand. scient. i ’Food Innovation and Health’, uddannet ved Københavns Universitet, og har tidligere også stået for workshops ifb. det danske Smag for livet-projekt.

 

 

Gode spisevaner og viden om madvarer

Erfaringerne viser, at spisevaner, der erhverves i barndommen, har en betydelig indvirkning på ens spisevaner senere hen i livet. I sine workshops inspirerer Laura Vana børnene med små eksperimenter, der fx udforsker lugtesansens betydning for smagsoplevelsen, smagsstyrker og farvers betydning.

 

 

Kommende aktiviteter

Workshoppwn på Rīgas Doma kora skolā er den første af en række initiativer planlagt i den første halvdel af 2017.

I februar vil en lignende smage-workshop rettet mod børn foregår i Riga-stormagasinet “Stockmann’s madafdeling. Desuden er yderligere workshops både for børn og køkkenpersonale under udarbejdelse i samarbejde med Laura Vana.

 

Senere på året er planlagt et lettisk-dansk projekt med restauranten og vinbaren “Garage”, hvor den danske kok John Kofod (fra Sortebro Kro på Fyn) vil deltage sammen med nogle af Letlands bedste kokke.

Projektet skal inspirere til erfaringsudveksling både om specialviden og færdigheder, kulturarv og ​​lokale madprodukter.

Sammen skal kokkene fra de to lande skabe en “interkulturel” middag, som vil blive præsenteret og give et bud på en “Ny nordisk smag.”