fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
25 · 01 · 2017

Poesi i mørket: Rolf Sparre Johansson og Inga Gaile

Dansk Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen har i samarbejde med lokal café/bar Aleponija, i Riga, arrangeret og finansieret et interkulturelt forfatterarrangement med en dansk og en lettisk digter.

 

Arrangementet vil sætte fokus på poesi som kunstform i en stadig mere globaliseret og digitaliseret verden. Hvilken betydning har samfundet for poesiens overlevelse og dens forfattere? Og omvendt, hvilken betydning har poesien for samfundet? Dette er blandt nogle af de spørgsmål de to digtere, Rolf Sparre Johansson og Inga Gaile vil diskutere på aftenen.

 

Arrangementet finder sted fredag d. 27 januar kl. 19.00. Programmet startet med oplæsning fra Rolf Sparre Johansson af hans digt ”Begravelsen”, som vil blive oversat til Letlandsk. Efterfulgt af Inga Gaile med et udvalg af nye og ældre digte fra egen samling. Efter oplæsningen vil de to indgå i en tværkulturel samtale om poesi og samfund, hvor publikum har mulighed for at stille spørgsmål være med i diskussionen.

 

Adressen for arrangement: Aleponija, Ernesta Birznieka-Upīša iela, 22, Riga, Latvia-LV-1050

 

Se mere om forfatteraftenen her

 

Om digterne

 

Rolf Sparre

 

Rolf Sparre Johansson (1985) debuterede i 2015 med digtsamlingen Søvn, som handler om forældreskab og søvnløshed. I 2016 udkom hans anden bog, Begravelse, et langdigt, der tematiserer død og begravelsens ritual.

Rolf Sparre Johansson har desuden bidraget til forskellige tidsskrifter og antologier, og i 2010 startede han det kollektive forlag Organiseret vold begået imod den almindelige tale (OVBIDAT).

 

Inga Gaile

Inga Gaile (1976) er digter, forfatter, dramatiker, stand-up artist og teaterdirektør. Hun har forfattet fire digtsamlinger og en samling af børns digte. Med sin særlige humoristiske sans belyser hun eksistentielle tanker, egne hverdagsoplevelser alt imens hun promoverer ligestilling til kvinder og minoritetsgrupper. Hun har vundet adskillige priser og udgav i 2016 hendes første historiske novelle Stikli / Glass shards.