fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
09 · 01 · 2017

Baltic Frames seminar om dokumentarisme og den aktuelle politiske situation i Baltikum

Baltic Frames 2017 – Capturing the Poetic Everyday: Dokumentariske reflektioner over nutidens bekymrende hændelser i den baltiske og ukrainske region.

 

 

Baltic Frames inviterer alle med interesse i film, historie og den aktuelle politiske situation i de tre baltiske stater samt Ukraine til et møde med prominente filmskabere. Ved semineart i Dokk1 i Aarhus kan man høre den lettiske producent Uldis Cekulis, den ukrainske instruktør Roman Bondarchuk og hans litauiske kollega Audrius Stonys. Alle tre har vundet adskillige internationale priser for deres værker.

 

Under filmfestivalen Baltic Frames 2017 vises deres film i biografen Øst for paradis mellem d. 13. og 16. januar.

 

Seminaret finder sted søndag d. 15. januar, kl. 11 – 13 i Dokk1 i Lille Sal.

 

 

Siden Sovjettiden er den baltiske tradition for dokumentarfilm lagt vægt på det poetiske i genren med en understregning af det visuelle i kontrast til den mere tv-journalistiske dokumentar, som vi kender til i vesten. Er det stadig således, eller trænger den prosaiske journalistiske stil sig på?

 

Årets film på Baltic Frames festivalen i Aarhus spænder fra Audrius Stonys reflektioner over religion, et smukt portræt af en landsbys håndtering af den offentlige ordens forfald sideløbende med udviklingen af en reel krig i Ukraine i den oscarnominerede Ukrainian Sheriffs.

KGB bliver sat under lup i Kairish’s stærke spillefilm When We Talk About KGB om undergravende hændelser i Sibirien og slutteligt et smukt estisk bud på hvorledes gamle nyheder kan have værdi i Fast Eddy’s Old News.

 

Læs mere om filmprogrammet på Baltic Frames side.

 

Foto: Gates Of The Lambs og Tue Steen Müller/Filmkommentaren.

 

Stillfoto fra Gates Of The Lambs af den litauiske instruktør Audrius Stonys.