fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
10 · 12 · 2016

‘DADS’: Udstilling i Dansk Kulturcenter i Beijing

Vi har alle en far, nogle endda to. Dansk Kulturcenter i Beijing viste indtil for nyligt udstillingen ‘DADS’ i samarbejde med en række partnere. Udstillingen havde fokus på rollen som far, hvad enten man er i par, single, homoseksuel, nordisk eller kinesisk.

 

Udstillingen blev lanceret d. 23. november 2016 af Sveriges børn- ældre- og ligestillingsminister, Åsa Regnér. I den forbindelse fik den kinesiske tv-skuespiller Tong Dawei overrakt HeForShe prisen af Regnér for at være en forbilledlig far. Prisen er et UN Women initiativ.

 

‘DADS’ åbnede for publikum d. 25. november 2016 og viste to portrætserier af de nordiske fotografer: Johan Bävman (Sverige) og Jari Salo (Finland), som portrætterer faderrollen fra to meget forskellige vinkler. Portrætserierne er ledsaget af  statistikker og information om faderskab og barselsorlov i de nordiske lande sammen med udsagn fra adskillige nordiske færdre.

 

Foto: Johan Bävman (Sverige)

 

Som en del af DADS-udstillingen har de besøgende i Centeret kunne skrive om deres egne fædre og hænge beskrivelser op på Centerets væg. Resultatet er blevet en collage af både kærlige og hårde meddelser. Fælles for dem alle er en ligefrem beskrivelse af af familieskæbner i alle deres facetter.

Den sidste søndag inden udstillingen lukkede, var kinesiske familier inviteret til et debatarrangement om “det at være far”. 7 kinesiske fædre med vidt forskellige baggrunde og jobs gav deres personlige beretninger om det glædelige og udfordrende i at være far.

Udstillingen ‘Dads’ i Dansk Kulturcenter i Beijing blev vist fra d. 25. november – 11. december 2016.

 

Dansk Kulturcenter i Beijing vil gerne takke den svenske ambassade for at tage initiativ til udstillingen og for at levere portrætterne fra Johan Bävman. En tak skal også lyde til den norske ambassade, Lens magazine og Nordisk Statistik for data og statistikker.