fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
08 · 12 · 2016

Den dansk co-producerede film Motley’s Law blev vist i Riga i samarbejde med Amnestys Skriv for liv kampagne

I forbindelse med Amnesty International’s Skriv for liv-kampagne i Letland og kulturcentret Kanapes Kulturas Centrs inviterede Dansk Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen til en visning af den dansk co-producerede dokumentarfilm ‘Motley’s Law’ i biografen i Kanapes Kulturas Centrs i Riga.

Efter filmvisningen holdt den lettiske jurist Ieva Miluna, der underviser i international lov ved Riga Graduate School of Law et kort oplæg til debat, og sidst på aftenen var der lejlighed til at skrive breve til myndigheder.

 

WRITE A LETTER – CHANGE A LIFE
Skriv for liv (Write for Rights) er Amnesty Internationals årlige brevskrivningskampagne for at udvise støtte til mennesker, der oplever krænkelse af deres menneskerettigheder.

Over hele kloden samles man for at lægge pres på de ansvarlige myndigheder ved at overstrømme deres kontorer med breve om krænkelser. Kampagnen løber i hele december måned.
Du kan læse mere om Amnesty’s Skriv for liv-kampagne i Letland her:
www.facebook.com/AmnestyLatvija/?fref=ts

 

 

Filmvisning og debat i Kanepes Kulturas Centrs, Riga

Sted: 8. december, 2016, kl. 19.

Facebook event

 

Motley’s Law (Denmark, Afghanistan, USA, 2016) er instrueret af Nicole N. Horanyi
Documentar, 85min

Engelsk introduktion:
*English & Pushto, with subtitles in English when necessary
The movie is about the American lawyer Kimberley Motley, who is the first and only foreign lawyer who litigates in Afghanistan’s courts. Kimberley defends Western and Afghan clients accused of criminal actions.
To begin with, Kimberley came to Afghanistan for the money. But then it became about something else; Kimberley – who had never before left the US – saw how poorly the legal system in Afghanistan was run and how this part of the Afghan society had been totally neglected by the international community.
For over five years now, human rights cases and troubled expats have motivated her to stay, but personal threats, and the general condition in the country, makes it harder and harder for Kimberly to continue her work.
What was initially a financially driven personal decision has quickly developed into an obligation towards the underdeveloped Afghan legal system. The lack of women rights, human rights abuses, and the corruption in Afghanistan in general, has awoken in her an unexpected desire to fight for Afghan justice.

 

Motley’s Law trailer: