fbpx
Du besøger nu Dansk Kulturinstitut i Danmark  Opdag DKI globalt Created with Sketch.
01 · 12 · 2016

LEGO symposium i Dansk Kulturcenter i Beijing

Innovation, åbenhed og inklusion er nogle af ledemotiverne i den kinesiske regerings seneste femårsplan, der lægger kursen for landets udvikling frem til 2020. I den forandringsproces skal uddannelse spille en helt central rolle, hvilket blandt andet afspejles i regeringens visioner på undervisningsområdet, hvor der sættes fokus på at styrke elevernes kreativitet. Toneangivende beslutningstagere og akademikere er udmærket klar over, at de gældende undervisningsmetoder er utilstrækkelige, hvis Kinas ambitioner om at omstille sig fra fremstillingsvirksomhed til innovationsbåren økonomi skal realiseres.

 

Dette paradigmeskift er baggrunden for et symposium om leg i undervisningen i Dansk Kulturcenter i Beijing den 24. november, som var arrangeret af LEGO Group og Lego Education sammen med Innovation Center Denmark.

 

’How Play in Education Can Foster Creativity And Innovation’ bestod af to sessioner, én første med indlæg af om legens betydning med blandt andet substantielle bidrag fra Mark Runco, Professor ved Georgia University og Dong Qi, rektor for Beijing Normal University, Kinas førende pædagogiske læreanstalt.
Anden session var en animeret hands-on øvelse, der gav indbudte lærere lejlighed til at stifte bekendtskab med programmeringen af Lego’s Mindstorm-serie i konkurrence med hverandre.

 

Symposiet samlede 80 inviterede gæster og havde deltagelse af daværende minister for Børn, Uddannelse og Ligestilling Ellen Trane Nørby, CEO for LEGO Group Jørgen Vig Knudstorp, Formand for Lego Foundation Kjeld Kirk Kristiansen, CEO for Lego Education Jakob Kragh foruden Yu Jihai, Vice Direktør for det kinesiske undervisningsministerium.

Ambassadør Carsten Damsgaard, CEO for Lego Group Jørgen Vig Knudstorp, Formand for Lego Foundation Kjeld Kirk Kristiansen og daværende minister for børn, uddannelse og ligestilling Ellen Trane Nørby